Patriotaa
Patriotaa
  5 października 2012 (pierwszy post)

Witam.Kolega dał mi monitor powiedział zanieś do naprawy może uda ci się go naprawić.Idę z nim do naprawy i pan który naprawia podłączył pod laptopa ten monitor pokazuje mi że monitor działa.Ja podłączyłem pod swój komp ten monitor i takie coś wyświetla jak na filmiku który nagrałem
http://www.youtube.com/watch?v=Z_sU1vC0eLM&feature=youtu.be
Komputer się zawiesza.
Dodam że na tym samym kablu tej samej karcie graficznej działa asus 19 calowy prawie ten sam model i nic się nie dziejie.
Nie wiem w czym jest problem Grafika dobra,kabel dobry.

XxJakabxX
Posty: 317 (po ~165 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 9
XxJakabxX
  5 października 2012

karta graficzna według mnie jest sprawna bo gdy się załącza system wszystko jest ok a problem pojawia się po załadowaniu systemu co znaczy załadowanie sterowników do karty graficznej i wydaje mi się że to w nich jest problem moja rada uruchomić kompa w trybie awaryjnym jeśli ów problem w trybie awaryjnym się nie pojawi to najlepiej je skasować i zainstalować od nowa najlepiej ze strony producenta (czyli najnowsze)

Patriotaa
Patriotaa
  5 października 2012

Zrobiłem tak jak mówisz.I jak odinstalowałem stare stery pobrałem najnowsze to to samo jest.Ale na awaryjnym chodzi dobrze już Kuzwa nie wiem co robic

XxJakabxX
Posty: 317 (po ~165 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 9
XxJakabxX
  5 października 2012

to jak awaryjny chodzi dobrze to musi być coś ze sterownikami może przez to że masz ten przerobiony system windows xp ja miałem podobny problem na windows mx8 (także przerobiony xp) i mi po zainstalowaniu sterowników obraz robił sie jakby 16 bitowy.

Zrób jeszcze dla pewności tak: w trybie awaryjnym odinstaluj sterowniki karty i włącz normalnie kompa niech odpali sie na systemowych sterach grafiki jak bd normalnie to na 100% sterowniki wtedy będziesz musiał albo wgrać inny system albo inna wersje sterownika.

Może podaj jaką masz kartę graficzną to popatrzę w sieci czy sa podobne przypadki i sparwdze sterowniki.

Patriotaa
Patriotaa
  5 października 2012

Radeon 9600 pro

whitestok
whitestok
  5 października 2012

a może pogrzeb trochę w ustawieniach monitora..

Patriotaa
Patriotaa
  5 października 2012

Ustawienia monitora tu nic nie zdziałają. Mam już usunięte stery i są paski ale owiele mniejsze.

Patriotaa
Patriotaa
  5 października 2012
http://www.youtube.com/watch?v=UZVrTBq4POA&feature=youtu.be
Tak wygląda usterka
XxJakabxX
Posty: 317 (po ~165 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 9
XxJakabxX
  6 października 2012

Jeśli to karta 9600 i ściągasz ze strony producenta to na pewno nie są dobre sterowniki bo ta karta nie jest już wspierana :) więc zainstaluj te http://www.pcworld.pl/news/104971/ATI.Catalyst.71.najnowsze.sterowniki.dla.Windows.XP.html Ale pamiętaj aby wcześniej w trybie awaryjnym skasować wszystko co tyczy karty graficznej nastepnie odpalasz system na podstawowych sterach win xp (jak po formacie) i instalujesz te co Ci podałem link :)

Patriotaa
Patriotaa
  6 października 2012

Już je instalowałem i nic.
Nawet założyłem na innym forum temat ale też nie pomogli
http://www.forumkomputerowe.com/topic/2218-problem-z-monitorem/
Teraz pytanie czy to matryca moze siada?

XxJakabxX
Posty: 317 (po ~165 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 9
XxJakabxX
  6 października 2012

jak by to był problem z monitorem albo kartą graficzną to od wciśnięcia przycisku włączającego komputer był by taki obraz dopiero po załadowaniu systemu i sterowników się pieprzy. Spróbuj zainstalować same sterowniki bez tych pierdół catalyst tylko same sterowniki do urządzenia chodzi mi o to żeby sprawdzić która część sterownika się pieprzy

Patriotaa
Patriotaa
  6 października 2012

Teraz mam podpięty monitor pod kabel dvi i od włączenia już tak jest

Patriotaa
Patriotaa
  6 października 2012
http://www.youtube.com/watch?v=fn1VZNNHGkU&feature=youtu.be
tak to wyglada
XxJakabxX
Posty: 317 (po ~165 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 9
XxJakabxX
  6 października 2012

no to nie wiem jak mogę Ci pomóc. Bo teraz to wygląda jak awaria karty albo monitora nie wiem

Patriotaa
Patriotaa
  6 października 2012

No i jest to samo u mojego kumpla na jego karcie Geforce 512mb nie znam modelu. A że mi się podoba to chce go ożywić i używać.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.