xXnAWeXx
Posty: 20 (po ~200 znaków)
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 116
xXnAWeXx
  5 października 2012 (pierwszy post)

Obecnie posiadam taki zestaw
Plyta glowna Gigabyte GA-M61P-S3
Procesor Athlon 64 X2 4000+
Pamiec 3gb ddr2
Karta graficzna Geforce 9800gt 1gb

Planuje teraz sprzedac obecne podzespoly i ubezpieczyc sie w nowa plyte glowna procek oraz ram :)
Plyta gowna http://www.proline.pl/?p=GIGA+GA-970A-UD3
Procek http://www.proline.pl/?p=AMD+X4+II+965+AM3+B
Ramy 8gb ddr3(1600mhz) goodramy

co myslicie o tym zestawie ? powinno styknac w zupelnosci jesli chodzi o gierki na full detalach :)

NicZaFriko
NicZaFriko
  5 października 2012
xXnAWeXx
xXnAWeXx: o myslicie o tym zestawie ? powinno styknac w zupelnosci jesli chodzi o gierki na full detalach :)


Sadze ze nie napisałeś o karce graficznej , bo na samym ramie i procku gra nie działa . Karta sama z 400zł żeby podziałały wszystkie gry na full detalach ;]
xXnAWeXx
Posty: 20 (po ~200 znaków)
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 116
xXnAWeXx
  5 października 2012

zostaje przy mojej mojej karcie,czyli przy tym geforce 9800gt :) na razie ta karta radzi sobie dobrze z kazda gierka :)

BigBabyJesus
BigBabyJesus
  5 października 2012

Przesiądz się na Intela i5, AMD teraz w tyle pod względem wydajności.

xXnAWeXx
Posty: 20 (po ~200 znaków)
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 116
xXnAWeXx
  5 października 2012

owszem i5 to kozacki procek ale tez drogi a ten pehenom w zupelnosci mi styknie do wszystkiego na dobre 3 lata :) na moim obecnym sprzecie wymienionym wyzej nie ma gry ktora by mi nie poszla :0 wiec na tym phenomie gierki beda mi smigaly az milo jedynie ten geforce 9800gt bedzie syfil oczywiscie na granie w full HD

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  6 października 2012
xXnAWeXx
xXnAWeXx: zostaje przy mojej mojej karcie,czyli przy tym geforce 9800gt :)

xXnAWeXx
xXnAWeXx: na moim obecnym sprzecie wymienionym wyzej nie ma gry ktora by mi nie poszla :0 wiec na tym phenomie gierki beda mi smigaly az milo

Przy takim obrocie akcji zastanawia mnie fakt, skąd ta zawzięta myśl wymiany procesora....
Sephiroth
Posty: 25204 (po ~563 znaków)
Reputacja: -290 | BluzgometrTM: 95
Sephiroth
  6 października 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Karta sama z 400zł żeby podziałały wszystkie gry na full detalach ;]

o_0 bf3 multi na full detale złapiesz na karce za 400zł full detale z płynnoscia wyzsza niz 20fps(do multi 23 to za mało)
wiedzmin 2 fhd i reszta na full. nie wierze ze da rade.
xXnAWeXx
xXnAWeXx: na razie ta karta radzi sobie dobrze z kazda gierka :)

w jakiej rozdziałce grywasz

Ore wa, yurusaretai n da to omou. Un, ore wa yurusaretai
Omae no motto mo taisetsu na mono wa, sore ubau yorokobi o kurenai ka

Sephiroth
Posty: 25204 (po ~563 znaków)
Reputacja: -290 | BluzgometrTM: 95
Sephiroth
  6 października 2012

boje sie zaytac. jaki masz zasilacz,

Ore wa, yurusaretai n da to omou. Un, ore wa yurusaretai
Omae no motto mo taisetsu na mono wa, sore ubau yorokobi o kurenai ka

xXnAWeXx
Posty: 20 (po ~200 znaków)
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 116
xXnAWeXx
  6 października 2012

bf3 co prawda chodzi mi z tym ze a najniszych detalach procek nie wyrabia i hamuje mi tego geforca9800gt a co do samego zasilacza posiadam Forton 460W

xXnAWeXx
Posty: 20 (po ~200 znaków)
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 116
xXnAWeXx
  6 października 2012

i dlatego wlasnie wymieniam sprzet n nowy bo chce pograc na srednich badz na srednio wysokich detalach w najnowsze tylu a dwa bawie sie w obrobke filmow i kolejne dwa rdzenie mi sie przydadza

BigBabyJesus
BigBabyJesus
  6 października 2012

A może zamiast kupować nową płytę, zaktualizujesz sobie BIOS i wstawisz Phenoma X4 3.0GHz, hajs zaoszczędzony na płycie będziesz mógł przeznaczyć na nową grafikę?

Blue
Blue
  6 października 2012

Poszukaj używanego Phenom'a II X4 945 w rewizji C2

xXnAWeXx
Posty: 20 (po ~200 znaków)
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 116
xXnAWeXx
  6 października 2012

Biosa mam zaktualizowanego i myslalem juz nad takim wyborem z tym ze jednak ciezko dostac tego procka w revizji C2 dlatego wole kupic caly nowy zestaw i miec swiety spokoj na jakis czas a karta nie jest az tak slaba zeby ja wymieniac w drugiej kolejnosci bo jestem z niej zadowolony ale bede myslal nad geforce gtx 460

whitestok
whitestok
  6 października 2012
xXnAWeXx
xXnAWeXx: Plyta glowna Gigabyte GA-M61P-S3

hehe mam taką płytę gdzieś w pudełku, po półtora roku używania padło mi coś w niej i USB nie działa tak jak trzeba

Konto usunięte
Konto usunięte: Przesiądz się na Intela i5, AMD teraz w tyle pod względem wydajności.

hehe co za bzdura :D
ja bym nigdy mojego Phenoma II x4 965 BE nie zamienił na intela i5 :)

xXnAWeXx
xXnAWeXx: Ramy 8gb ddr3(1600mhz) goodramy

to ten "no name" goodram jeszcze istnieje? pamiętam jak siedziałem bardziej w kompach kilka lat temu to wielu użytkowników miało najwięcej problemów z kompem własnie przez goodram :D ja bym Ci raczej zaproponował coś z Corsair albo Geil
BigBabyJesus
BigBabyJesus
  6 października 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: hehe co za bzdura :D ja bym nigdy mojego Phenoma II x4 965 BE nie zamienił na intela i5 :)

Hehe zobacz testy, sam mam Phenoma i bardzo chętnie zamienił bym go na i5.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.