Zastanawiam sie nad kupnem tableta. Potrzebny mi taki ktory najlepiej sprawdzilby sie w szkole: robienie notatek, prezentacji itd.
Mam dwoje kanydatow:
The New Ipad i Samsung Galaxy Note 10.1
Nie jestem przekonana do konca do zadnego z nich.
Nigdy nie uzywalam androida wiec Tab bylby trudny do przyzwyczajenia sie.
Iphonow uzywalam od 2007 wiec jestem bardzo przyzwyczajona do oprogramowania.
Ale czytalam ze Ipad nie ma mozliwosci flasha, czesto ogladam filmy online na komputerze wiec czy oby na pewno to nie jest mozliwe?
Nie wiem tak duzo na temat ani jednego ani drugiego wiec mile widziana pomoc w wybraniu :)
lista tematów
Ktory?
Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
szczerze mówiąc to za ich cenę wolałbym kupić jakiegoś notebook'a albo netbooka (więcej możliwości), a sprzęt dotykowy wg mnie nie za bardzo nadaje się do tego co napisałaś ;)
Poza tym w najnowszej wersji androida (od wersji 4.1 chyba) Flash też nie jest wspierany, ale za to obsługuje HTML5
Jeżeli jednak koniecznie chcesz tablet, to JA wybrałbym Samsunga ze względu na androida właśnie, no ale zwolennicy iOS'a też się pewnie znajdą
dwie rzeczy. po pierwsze na tablecie tak cudownie się nie pisze. dlatego jeżeli chcesz tablet w tę stronę to tylko asus transformer. Po drugie. obecnie warto zaczekać co pokarzą tablety produkcji M$ bo moga okazac się lepszym pomysłem niż android
Konto usunięte: Podchodzę do nich bardzo sceptycznie, zwłaszcza że ceny mają być dość wygórowane, do tego Windows 8 zdaje się być średnio udaną mieszanką Windows Phone z Sevenem, może jestem za stary ale nie potrafię na tym pracować.
metro to lipa, ale :system kopiowania plików, wyglad menagera zadań, czy wstążka to funkcje które przydaja sie i powinny sie pojawic jeszcze w 7:)
poza tym na tablecie metro nie jest straszne. z x86 to pdp 4k ale z arm juz maja byc sporo tansze. ja narzekam na 8 ale miałem ja na hdd. i aktycznie jest szybsza instalacja, szybsze uruchomienie, w task menagerze wreszcie znam jakie mam chwilowe down i up(przy mobilnym wazna sprawa) i nie musze czegokolwiek instalowac, kopiowanie wreszcie jest taki jak byc powinno.
TlPS: Zastanawiam sie nad kupnem tableta. Potrzebny mi taki ktory najlepiej sprawdzilby sie w szkole: robienie notatek, prezentacji itd.
Mam dwoje kanydatow:
The New Ipad i Samsung Galaxy Note 10.1
Według mnie do notatek lepszym rozwiązaniem byłby tablet samsunga, głównie ze względu na możliwość użycia rysika s-pen. W przypadku prezentacji może już być gorzej(domniemam, że chodzi o coś mniej lub bardziej zgodnego power pointem). IOS i Android pod tym względem nie wypadają rewelacyjnie, trzeba poczekać aż Microsoft wyda pakiet Office na te platformy.
TlPS: Ale czytalam ze Ipad nie ma mozliwosci flasha, czesto ogladam filmy online na komputerze wiec czy oby na pewno to nie jest mozliwe?
Tak, IOS nie ma flasha, jedyną możliwością są przeglądarki, które nie wymagają posiadania wtyczki od adobe, wszystko odbywa się w chmurze... ale z jakością różnie to bywa.
Jacek80: Poza tym w najnowszej wersji androida (od wersji 4.1 chyba) Flash też nie jest wspierany, ale za to obsługuje HTML5
Oficjalnie nie jest wspierany, ale działa, a HTML5 na chwile obecną nie w stanie w pełni zastąpić flasha.
Konto usunięte: Po drugie. obecnie warto zaczekać co pokarzą tablety produkcji M$ bo moga okazac się lepszym pomysłem niż android
Szczególnie wizja Office'a mi się podoba, dla Windows 8 RT (architektura amr) ma być podobno za darmo.
ziew...
Tyrael: Tak, IOS nie ma flasha, jedyną możliwością są przeglądarki, które nie wymagają posiadania wtyczki od adobe, wszystko odbywa się w chmurze... ale z jakością różnie to bywa.
oficjalnie android juz też
niektórzy bardziej preferuja dotyk niz mycha czy
touchpad
nie dla nowych urządzeń, z chomika flasha do sgn nie mam odwagi flasha pobierać
też miałbym obawy, ale można bez ryzyka pobrać prosto od adobe
http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html
ziew...