Jaki polecicie Antywir? Mam zamułę zamula mi przy oglądaniu filmów na YT i gdy w coś gram.Chce zniwelować usterkę ale nie wiem jak?
Mam też jakieś sygnały tzn jak coś robie to słyszę jakieś sygnały raz kilka a raz bywa że tylko 2.Może muszę coś zmienić w Biosie?
Jak zamula to procesor grzeje na 100%.
Najlepszy Antiwrus do Porządnego Skanu strona 1 z 2
Przede wszystkim upewnij sie ze masz powylaczane zbedne dzialajace programy w tle ktore moga wykorzystywac prace procesora, uruchom msconfig i w zakladce Uslugi i Uruchamiane powylaczaj to co Ci niepotrzebne. Po zapisaniu pracy trzeba zrestartowac computer. Jezeli chcesz dokladnie wiedziec co do czego jest w uslugach to klik prawa myszka na Komputer i Zarządzaj a nastepnie kategoria Uslugi, i tam masz wszystko opisane szczegolowe co do czego. Jak w uslugach jest dzialajacy element a nie wiesz co to za element to wpisuj w google nazwa elementu i Ci wyskoczy wszystko. Potem programem Ccleaner wyczysc komputer, zawsze to czasem pomaga. A co do antywirusow to Norton Internet Security polecam oraz Malwarebytes razem do tego, jak chcesz miec bardzo optymalny komputer to polecam rowniez korzystania z programu TuneUp Utilities.
norton to przesada,malwarebytes antimalware jak najbardziej.
kiedy masz te sygnaly w kompie? czy to jest taki dlugi sygnal jednolity trwajacy 2-4 sekundy? jak tak to masz niezlego wirusa robiacego burdel,wtedy tylko format. chyba,ze ten dzwiek ci nie przeszkadza.
nie instaluj tuneuputilities bo to jest tylko chłam. pozera pamiec,przez co komp staje sie wolniejszy. owszem 1,2,3 uruchomienie daje skutek taki,ze komputer smiga az milo ale do czasu.
TuneUp Używam nie przeszkadza mi mam 2gb ramu.Jeśli chodzi o dzwięk to różnie nie wiadomo kiedy zacznie pipczeć czyli dawać jakieś sygnały.Sygnał jest ten sam zawsze kilka razy i koniec,po czym minie kilka minut bądz czasem godzina i znów. Ale najbardziej wnerwia że na YT zamula oglądanie,tnie strasznie jakby lagi były.
Eset Smart Security z platnych
z darmowych np AVG antivirus
a od kiedy wirusy zalegaja sie w BIOSie? jeszcze raz przeczytam idiotyczny post o pikaniu z powodu wirusa a bede mordowal zardzewialymi grabiami...
policz sygnaly oraz ich okresl ich dlugosc a nastepnie sprawdz na stronie producenta BIOS lub poszukaj w necie co oznaczaja dane sygnaly w przypadku posiadanej przez Ciebie plyty glownej
Sam jestes chlam uzywam juz 5 lat i nic mi nie pozera a moj komp jest szybszy niz kiedy go nie uzywalem . Widac ze sie znasz ;). Masz za slaby komputer najwyrazniej
Mam NIS juz 4 lata i nie mam zadnego problemu z wirusami. Wiec nie wiem co masz do nortona.
Są wiry które siadają na biosie, mało tego są nie do usunięcia. Wystarczy być na czasie... A co do tematu to może Ci pikać bo się grzeje, a jak nie to Spyware Doctor z licencją z DW i CCleaner.
Zasobożerność.
Wystarczy sflashować BIOS?
Tak sformułowanym pytaniem wywołasz tylko lawinę durnych postów...
Nie wystarczy flashowanie. Japończycy wymyślili szajs, którego żeby się pozbyć trzeba wymienić płytę główną. :[
Kazdy program ktory dziala w tle cos zabiera, ale u mnie zabiera mniej niz 5k pamieci ktora dla mojego komputera nie jest odczuwalna. W dodatku nie spowalnia procesora. Moze po prostu Twoj komputer nie wytrzyma programu a innym wytrzyma.