Hey.
Nie bardzo się znam na tych wszystkich systemach operacyjnych i tym innym w telefonie a mam problem.
Dzisiaj pani w salonie powiedziała żebym sobie najlepiej wylączyła Androida żeby mi nie pobierało kasy z konto przy aktualizacji. Tak też chcialabym zrobić ale nie portafie tego nigdzie w telefonie znaleść. Telefon to Samsung Galaxy 551.
Gdzie tego szukać.?
pomoc z telefonem. Android. Help.!
W ustawieniach aplikacji android market/sklep google play odznacz "automatyczne aktualizowanie aplikacji", dla bezpieczeństwa możesz też zaznaczyć "aktualizuj tylko przez Wi-Fi". Jeśli nie chcesz w ogóle korzystać z internetu przez sieć komórkową, to musisz wyłączyć przesył danych... powinno to wyglądać mniej więcej tak (nie mam samsunga, opieram się na cyanogen mod 7)
ustawienia - sieci zwykłe i bezprzewodowe - sieci komórkowe - wyłącz przesył danych
Jeśli czasami korzystasz z internetu mobilnego, to wędrowanie głęboko w opcje może być troszkę niewygodne i irytujące. W takim przypadku polecam zainstalowanie z android market/ google play, jakiegoś programu z przełącznikami do włączania i wyłączania poszczególnych funkcji. Przykłady takich programów to: widgetsoid2x, elixir 2 - widgets.
ziew...
nie, nie wystarczy, ale zaznacz ;]
znajdź aplikację android market albo play google i zrób to, co napisałem w poście wyżej
ziew...
Oky. to bede szukac dalej poki co nie ogarniam tego telefonu.
Znajde tam to gdzieś to tak zrobię.
Aczkolwiek dzieki Ci bardzo za pomoc ;))