Czy jeśli mam w domu internet kablowy (światłowody), to jeśli zrobię formata, będą musieli później do mnie przyjeżdżać, coś ustawiać, czy net będzie działał normalnie jak przed formatem ?
internet
normalnie nic nie beda musieli robic
wgrywasz win ( instalujesz oprogramowanie modemu , routera jesli jest wymagane ) podajesz dane potrzebne do polaczenia w programie takie jak ID i haslo i juz
http://www.youtube.com/watch?v=ysSxxIqKNN0
Nikt nie będzie musiał do Ciebie przyjeżdżać :)
Najprawdopodobniej ma internet typu UPC, Vectra, itp...wtedy nic nie trzeba podawać :) ustawienia (IP) przydzielane sa z serwera DHCP z dostarczonego routera, lub modemu :) ID i hasło niezbędne są w przypadkach połączeń PPoA, PPoE...a to ma się bardziej dla autoryzacji w usługach Neostrada,itp., lub Providerów pośrenbiczących, którzy mają własne sposoby zabezpieczeń przed nieautoryzowanym dostępem ;)
Tak tak,tylko pamiętaj,przed instalacją systemu ODŁĄCZ KABEL OD INTERNETU. Później pójdzie bez problemów.
No jakie uzasadnienie masz do tego co piszesz?
Przecież podczas instalacji system ustawia sam sieć (przez DHCP)..
Robi dokładnie to samo jak po zainstalowaniu i podłączeniu..
Nawet jeśli masz nie orginalny system to on się nie zaaktywuje sam jak mu nie pozwolisz więc o co kaman
ja nie muszę uzasadniać tego ,co piszę :) MTF-jesteś ignorantem,widać to po każdym Twoim poście,skreślasz pozostałych,tyle w temacie. Nie próbuj mi odpisywać bo Ci powiem tyle-mam to w tyle.
z resztą nie tylko mnie ignorujesz,również administratorów a uwierz mi,są w śród nich ludzie wykształceni znający się na rzeczy. To nie jest moja wina ,że miałeś złe przygody w dzieciństwie lub w życiu. To jest forum. Tu się może wypowiedzieć każdy. Ale celem jest pomóc danej osobie. A nie przekreślanie innych.