Cześć! :)
Jak w temacie - godny polecenia DARMOWY program antywirusowy, oprócz avasta. Jakieś propozycje? Jestem laikiem w tym temacie, więc za konstruktywne i rzeczowe rady z góry dziękuję. ;)
:D
lista tematów
antywirus strona 2 z 3
Konto usunięte: Niech sobie wypróbuje parę wymienionych programów i używa tego który jej najbardziej przypasuje.
Nie wiem czy jest sens robić syf w systemie poprzez takie sprawdzanie;) tym bardziej,że autorka wspomniała
No ja ze swojej strony również polecam Avirę ew zamiennik avg nic więcej z darmowych póki co
A co jej to da jeśli będziecie ją nakręcać na jakiś swój ulubiony programik, sama musi sprawdzić który jej najbardziej pasuje. Tak jak podjęła sama decyzje że nie chce używać Avasta.
Konto usunięte: A co jej to da jeśli będziecie ją nakręcać na jakiś swój ulubiony programik, sama musi sprawdzić który jej najbardziej pasuje. Tak jak podjęła sama decyzje że nie chce używać Avasta.
ale to logiczne ze skoro pyta to nie polece jej Pandy ktorej nigdy nie uzylem ..
a skoro uzywam Aviry juz pare lat to znaczy ze mi odpowiada ze chroni moj komputer przed tym przed czym ma chronic i po 2 dziala dyskretnie nie obciazajac m komputera z masa aktualizacji w tygodniu srednio co 2 dni cos sie poboera jakas nowa baza danych
Linkin Park - New Devide
http://www.youtube.com/watch?v=ysSxxIqKNN0
http://www.youtube.com/watch?v=ysSxxIqKNN0
No najwidoczniej masz. Każdy program zostawia SYF a niektóre z tych zacnych wynalazków np panda antywirus robiła niezły burdel a przynajmniej tak było pare lat wstecz (po odinstalowaniu) Skoro autorka jest LAIKIEM (sama tak stwierdziła) jaki jest sens sprawdzania tego czy owego? Wpuści sobie w ciemno kontrolowanego wirusa i będzie czekała na reakcje? yhm ;-) Nie ma programu,który uchroni przed syfem w 100% ja wymieniłem to co używałem na słabszym kompie i z całego serca tylko polecam z darmowych dwa AVG bądź avira.
Mów za siebie bo ja ku pewnie Twojemu zdziwieniu podałem alternatywę dlatego co używam. Tylko jaki byłby sens polecania czegoś czego wcześniej nie używałem? mam jej polecić kasperskiego,którego praktycznie nigdy nie używałem czy jakieś inne ustrojstwo od tak by napisać post?;]
1). Malwarebytes antimalware-bezkonkurencyjny,blokuje wszystko,co sie dzieje bez wiedzy uzytkownika
2).Avira antywirus by chodzil,potrzeba SP3,poza tym przepuscil kilka najprostszych trojanow i nie wykrywal ich,a byly one na pulpicie w skrotach do gier,ale dobry w usuwaniu niektorych robali
http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_trial no i chyba się nie mylę ;P w wersji frii to tylko skaner na żądanie jednakże godny polecenia
Nie wiem czy jest sens robić syf w systemie poprzez takie sprawdzanie;)
A więc: Zainstalowanie i odinstalowanie paru programów robi syf w systemie.
A więc: Wspomniany syf doprowadza do konieczności formatu.
Wniosek: Po zainstalowaniu i odinstalowaniu paru programów trzeba zrobić formata.
Nie wiem w którym miejscu z mojej strony jest tu brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Z resztą uj w to, najwyżej za tydzień będzie kolejny identyczny temat, założony przez tą samą autorkę. W którym będzie się pytała o to samo tylko obok Avasta doda następny program.
Albo grasz głupka albo nim jesteś nie od dziś wiadomo,że system okienny sam w sobie się zapycha do tego instalowanie i wyrzucanie programów to syf w rejestrze pół biedy jak któryś z tych odinstalowanych nie pozostawi po sobie ciekawych errorów tak jak to panda robiła swego czasu ;-)
Idąc Twoim tokiem myslenia jestem laikiem i mam sam sprawdzić,który antywirus będzie mi odpowiadał pytanie tylko na jakiej podstawie skoro j/w jestem laikiem i nie znam się na tym zupełnie bo chyba na podstawie cukierkowego wyglądu