Witam
Lada dzień chce uruchomić strone o mojej miejscowości (wiadomosci, newsy itp)
Moja miejscowość jeszcze nie ma stronki więc myśle ze przyda sie.
Ma ona ok 250 mieszkańcow czyli nie wielka, lecz są u nas co miesiąc duże tzw imprezy parafialne, a cala parafia to ok 3-5 tys ludzi nie wiem dokładnie.
Stronka reklamę ma już załatwioną więc przy założeniu że choćby 1000 mieszkańców będzie regularnie na nią wchodzić to można w jakiś sposób zarobić na niej??
Choćby żeby tylko starczalo na opłaty za serwer itp.
Pozdrawiam
Można zarobić na swojej www?
reklamy. ale do tego potrzebujesz okolo 100.000 unikalnych wyswietlen w miesiacu.
zostaja banery, ale to dzialalnosc dosc "charytatywna" za okolo 1000 unikatow jest w granicach 20zl
zapomnialem dodac polecone:D wiele sklepow internetowych oferuje prowizje za kazdy kupiony produkt z naszego polecenia. 10-20% ceny. ale czy to tak fajnie miec swoja strone cala w banerach ?:)
A np reklama firm z mojej miejscowości? I pobieranie drobnych opłat na utrzymanie strony na serwerach?
jest to jakies rozwiazanie, ale musisz liczyc sie w dalszym ciagu z tym, ze zadna firma nie zaplaci za reklame na stronie z sporadycznym ruchem. Najpierw zrob ta strone, wydrukuj kilkadziesiat ulotek z jej reklama, i sprobuj ja jakos rozkrecic. Kwestie zarobku to plan na juz w pelni funkcjonujaca strone. Niestety nie majac minimum pol banki na start bardzo ciezko zaistniec. Ale probowac trzeba:)