xxOlOxx1234
xxOlOxx1234
  27 lutego 2012 (pierwszy post)

Witam
Lada dzień chce uruchomić strone o mojej miejscowości (wiadomosci, newsy itp)
Moja miejscowość jeszcze nie ma stronki więc myśle ze przyda sie.
Ma ona ok 250 mieszkańcow czyli nie wielka, lecz są u nas co miesiąc duże tzw imprezy parafialne, a cala parafia to ok 3-5 tys ludzi nie wiem dokładnie.

Stronka reklamę ma już załatwioną więc przy założeniu że choćby 1000 mieszkańców będzie regularnie na nią wchodzić to można w jakiś sposób zarobić na niej??
Choćby żeby tylko starczalo na opłaty za serwer itp.
Pozdrawiam

shinu
shinu
  28 lutego 2012

reklamy. ale do tego potrzebujesz okolo 100.000 unikalnych wyswietlen w miesiacu.
zostaja banery, ale to dzialalnosc dosc "charytatywna" za okolo 1000 unikatow jest w granicach 20zl

shinu
shinu
  28 lutego 2012

zapomnialem dodac polecone:D wiele sklepow internetowych oferuje prowizje za kazdy kupiony produkt z naszego polecenia. 10-20% ceny. ale czy to tak fajnie miec swoja strone cala w banerach ?:)

xxOlOxx1234
xxOlOxx1234
  28 lutego 2012

A np reklama firm z mojej miejscowości? I pobieranie drobnych opłat na utrzymanie strony na serwerach?

shinu
shinu
  28 lutego 2012

jest to jakies rozwiazanie, ale musisz liczyc sie w dalszym ciagu z tym, ze zadna firma nie zaplaci za reklame na stronie z sporadycznym ruchem. Najpierw zrob ta strone, wydrukuj kilkadziesiat ulotek z jej reklama, i sprobuj ja jakos rozkrecic. Kwestie zarobku to plan na juz w pelni funkcjonujaca strone. Niestety nie majac minimum pol banki na start bardzo ciezko zaistniec. Ale probowac trzeba:)

Alucard
Alucard
  28 lutego 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: I pobieranie drobnych opłat na utrzymanie strony na serwerach?

Skieruj sie do Parafii :-D
Co do reklam: firmy z regionu, programy partnerskie, google.
Ziomek0017
Ziomek0017
  28 lutego 2012

no ciezko Ci bedzie zarobić jak youtube nawet nie dał rady uzyc na reklamach :P mozesz sprobowac ale nie za duzo reklam ;p no i w sumie kto tą strone bedzie przegladac? no ciezko Ci bedzie na tym wzbić jakieś kokosy.. moze program partnerski z allegro? choc nie wiem czy on jeszcze dziala ;p

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.