Witam
od 2 dni zauważyłem, że przycina mi się grafika np. gdy odpalam grę - do tej pory dobrze chodziło teraz jakoś laguje.
mam ATI Mobility Radeon HD 5650 w Acerze
what's wrong ?
przycina grafika w laptopie strona 1 z 2
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
sprawdz temperatury w idle i po kilku h grania
reinstal sterowników grafiki
skan systemu pod kątem syfu
czy w wiatrakach nie ma za dużo kurzu:)
Ore wa, yurusaretai n da to omou. Un, ore wa yurusaretai
Ore ni wa, dare mo tasukerarenai to omou n da. Kazoku darou ga, nakama darou ga. Dare mo.
Sterowniki są spoko, nie grzeje się bo korzystam z podkładki chłodzącej. Do tego cclener i oczyszczanie dysku zrobione, skanowanie antywirusem także.
A dalej to samo ;/
Laptop ma rok czasu, nie był jeszcze rozkręcany może faktycznie czyszczenie wiatraków by coś pomogło.
Tylko, że jak go rozkręcę to chyba gwarancje stracę ?
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
No. Nie wiem czy serwis tego nie robi jako czynność gwarancyjna, Tymczasowo dmuchnąłbym po prostu wywiew jak poleci dużo kurzu to jest nieciekawie:)
Ore ni wa, dare mo tasukerarenai to omou n da. Kazoku darou ga, nakama darou ga. Dare mo.
polecam metode odkurzacza:P przytknac koncowke do wylotu i wszystko ladnie zbierze.
Wczesniej mozna pyknac powietrzem z puszki zeby odczepily sie wieksze klaczki:) Druga rzecz, ze polecam jeszcze np wykalaczka przytrzymac wiatraczek zeby sie nie krecil.
Niby sila odsrodkowa wiatracznka napedzanego odkurzaczem powinna wszystko wymiesc ale roznie to bywa.
ja znam czlowieka bez kciuka.. tylko co z tego? jak regularnie zbasz o sprzet to nie ma co sie tam popsuc. i nikt tez nie kaze Ci trzymac odkurzacza przez 15minut przy wiatraczku. 2x na 2 sekundy przylozyc i tyle.
chyba mi się grzeje, muszę dać do czyszczenia
oto wyniki ze speedfan :
chyba procek, grafa i coś tam jeszcze - wentylator niby słychać ale można zakurzony jest
te wyniki po 5-6h pracy laptopa, jutro jeszcze zmierzę po włączeniu
widzę ze nie zrozumiałeś:)
Myślisz ze odkurzaczem dobrze poczyścisz sprzęt
nawet po odkurzaczu w stacjonarce jak dmuchniesz na płytę to kurz poleci ci w górę, tak samo z lapem. choć dmuchanie w niego to zadna profesjonalka i za częste wykonywanie tej czynnosci może mieć swoje konsekwencje to i tak lepiej wybierze kurz niż odkurzacz:)
jest ok. Dla laptopów to spoko temp np moja grafika ma prawo osiągnąć 120stopni. btw wg speedfana jeden z podzespołów ma wyższą temperaturę niż wybuch bomby atomowej jakieś 400000000 C