Cześć Wam! Zamierzam kupić telefon dotykowy z androidem, darmowym GPSem i klawiaturą qwerty. Jaki możecie polecić tego typu telefony, może jakieś macie, które polecicie. Ja osobiście zamierzam kupić Sony Ericssona Xperia x10 mini pro, jak myslicie dobry to telefon, warty zakupu?
Jaki telefon wybrać? strona 1 z 2
Telefonu używam od 2 miesięcy więc moge wystawić subiektywną piosenkę.
PLUSY:
-wygodna klawiatura
-bardzo dobry ekran
-wygodny interfejs i aktualizacja do andka 4.0
-dobra jakość filmów HD
-dobry dźwięk na słuchawkach
-wygodna przeglądarka internetowa z obsługą treści Flash
-dobra jakość rozmów
MINUSY:
-luzy w klawiaturze, ktore zaczely sie objawic juz po tygodniu
-duzo smieci w menu
-zwolnienia przy zainstalowaniu wiekszej ilości aplikacji
-lekkie szumy i przeostrzenia na zdjeciach
-cichy dzwiek na głośniku (xLoud wedlug mnie poprawia dźwięk a nie pogłaśnia)
-czasem zdarzajace sie zawieszki systemu
-zle dzialajacy klawisz WSTECZ
-rozdzielczosc niepasujaca do lepszych gier
-mala ilosc pamieci na aplikacje
rootUnistaler i do dzieła ;]
komputery robią to samo i nikt nie narzeka ;]
w markecie masz: link2sd -> przenosi apki na kartę pamięci nawet jeśli android na to nie pozwala.
więc 3 minusy mniej:) telefonu nie znam więc pewnie więcej minusów można wyeliminować ;)
grzywa10, czy Ty przypadkiem telefonow nie pomyliles? Xperia x10 mini pro nie ma szans na oficialnego ICS'a, wedle specyfikacji na gsmarena nagrywa filmy w rozdzielczosci VGA 30 klatek na sekunde, ma procesor armv6, z ktorym to oficjalnie nie wspolpracuje z flash.
MichaU, jest na androida darmowa nawigacja offline, wydana przez... google, jak ona dziala w praktyce tego nie wiem, ale darowanemu koniowi w zeby ponoc sie nie patrzy. We Francji zostal nawet wytoczony przeciwko google proces, o tworzenie nieuczciwej konkurencji w zwiazku z darmowa nawigacja.
IKamilKF, nokia dla swoich telefonow udostepnia darmowa nawigacje, nazywa sie to chyba OVI Maps.
Osobiscie mam motorole milestone 2, gdybym w tej chwili wybieral telefon z androidem i sprzetowa klawiatura, wybralbym chyba htc desire z. Podobne parametry ma tez se xperia pro.
ziew...
Tyrael jesli mozesz to podaj mi nazwe tego programy, sprawdze a czy c6 ma.... nie wiem. nie korzystalem z niczego co ma androida dluzej niz 15 minut aczkolwiek x10mini pro posiadam
a xperia x8 ciekawe czy ma darmową nawigację. Słyszałem, że ogólnie nokie dotykowe są cofnięte w czasie a najlepiej ze smarthfonów to najlepiej kupować Samsung, HTC i Sony Ericsson.
To podsumuwująć jaki telefon wybrać i dlaczego: X8 czy C6?? Oba telefony nie różnią się bardzo ceną tylko nie wiem który lepszy i który ma więcej bajerów ;)
Według mnie bierz C6. X8 to tandeta. Obudowa z najtańszych materiałów, aparat to nie wiele brakuje by powiedzieć iż w ogóle go nie ma, ogółem jak dla mnie wieje tam szczerze i krótko mówiąc nudą. C6 to klasyka i chodzi mi tu o jego oprogramowanie. Wszystko co posiada jest użyteczne, nawigacja po prostu palce lizać, obudowa na pewno z dużo lepszych materiałów, aparacik z lampeczką elegancki, klawiaturka QWERTY nie kiedy się przydaje.