eGor
Posty: 124 (po ~229 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 53
eGor
  8 stycznia 2012 (pierwszy post)

Message:SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'a1650301_1.ow_base_plugin' doesn't exist
File:/home/a1650301/public_html/ow_core/database.php
Line:311
Trace:
#0 /home/a1650301/public_html/ow_core/database.php(311): PDOStatement->execute()
#1 /home/a1650301/public_html/ow_core/database.php(355): OW_Database->execute('SELECT * FROM o...', NULL)
#2 /home/a1650301/public_html/ow_core/base_dao.php(89): OW_Database->queryForObjectList('SELECT * FROM o...', 'BOL_Plugin')
#3 /home/a1650301/public_html/ow_system_plugins/base/bol/plugin_dao.php(101): OW_BaseDao->findListByExample(Object(OW_Example))
#4 /home/a1650301/public_html/ow_system_plugins/base/bol/plugin_service.php(123): BOL_PluginDao->findActivePlugins()
#5 /home/a1650301/public_html/ow_core/plugin_manager.php(115): BOL_PluginService->findActivePlugins()
#6 /home/a1650301/public_html/ow_core/plugin_manager.php(51): OW_PluginManager->readPluginsList()
#7 /home/a1650301/public_html/ow_core/plugin_manager.php(69): OW_PluginManager->__construct()
#8 /home/a1650301/public_html/ow_core/ow.php(185): OW_PluginManager::getInstance()
#9 /home/a1650301/public_html/ow_install/classes/application.php(38): OW::getPluginManager()
#10 /home/a1650301/public_html/ow_install/install.php(73): INSTALL_Application->init(true)
#11 /home/a1650301/public_html/index.php(32): include('/home/a1650301/...')
#12 {main}
Type:PDOException

Ktos pomoze znaleźć mi ten problem

Podgur
Podgur
  8 stycznia 2012

a może kod?

MTF
Posty: 1559 (po ~133 znaków)
Reputacja: 22 | BluzgometrTM: 7
MTF
  8 stycznia 2012
eGor
eGor: Base table or view not found

widzisz to?
pomyśl co to znaczy ;)
eGor
Posty: 124 (po ~229 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 53
eGor
  8 stycznia 2012

tam ten problem juz rozwiązałem :p, bo wszystkie pliki nie zostaly wyslane na serwer. tylko teraz mam inny problem musze polaczyc sie z baza dannych MySQL, podaje wszystkie daane do pliku config.php ale dalej mam biala strone nie wiem czemu moze zle zainstalowalem na poczatku jak mialem install.php..

P.S cieskie początki programisty sa :p

BigBabyJesus
BigBabyJesus
  9 stycznia 2012
eGor
eGor: P.S cieskie początki programisty sa :p

A co takiego tam zaprogramowałeś?
eGor
Posty: 124 (po ~229 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 53
eGor
  9 stycznia 2012

jak narazie probuje zrobic jakiego CMS tylko muse go zainstalowac.. ale kiedy mialem gre jak Ogame.pl (Xnova) i robilem zajebiste modificaje ale ile to lat temu bylo z 5 chyba.. wiem ze to jest jak z jazda na rowerze ale coz jak sie nie jezdzi z 5 lat haha

MTF
Posty: 1559 (po ~133 znaków)
Reputacja: 22 | BluzgometrTM: 7
MTF
  9 stycznia 2012
eGor
eGor: jak narazie probuje zrobic jakiego CMS tylko muse go zainstalowac.. ale kiedy mialem gre jak Ogame.pl (Xnova) i robilem zajebiste modificaje ale ile to lat temu bylo z 5 chyba.. wiem ze to jest jak z jazda na rowerze ale coz jak sie nie jezdzi z 5 lat haha

po pierwsze przestań pisać o Nullowanych skryptach lub skryptach naruszających w jakimkolwiek stopniu prawa autorskie, bo Ci temat zamkną.

Jeśli masz gotowca i nie umiesz go odpalić przez wgranie bazy danych i podaniu poprawnych danych w config.php to poczytaj może manual PHP albo producenta skryptu.

a teraz coś ode mnie:
Cytat
Cytat: $db_host = 'localhost'; // adres bazy -> tutaj mój komputer na którym jest skrypt $db_user = 'root'; // użytkownik bazy $db_pass = 'Zlo666'; // w sensie hasło $db_name = 'testowa_baza'; // nazwa bazy mysql_connect($db_host,$db_user,$db_pass)or die(mysql_error()); mysql_select_db($db_name);


ładnie łączy z bazą danych ;]
myśle że coś takiego masz w configu ;) nie widzę trudności ;)

a jeśli mimo że masz wszystko dobrze powpisywane nie działa i masz tylko białą stronę może włącz wyświetlanie błędów w php.ini bo chyba wyłączyłeś ;]
eGor
Posty: 124 (po ~229 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 53
eGor
  9 stycznia 2012
Cytat
Cytat: Jeśli masz gotowca i nie umiesz go odpalić przez wgranie bazy danych i podaniu poprawnych danych w config.php to poczytaj może manual PHP albo producenta skryptu.

http://wootook.org/downloads
Jesli chodzi o xnove ona jest zrobiona do tego zeby ja po zmieniac ;p

Cytat
Cytat: Cytat:

To akurat wiem jak zrobic za zwyczaj dostaje maila od hostingu ;d

define('OW_DB_HOST', 'localhost');
define('OW_DB_PORT', null);
define('OW_DB_USER', 'psfqekdi');
define('OW_DB_PASSWORD', '4DenpJ0f62');
define('OW_DB_NAME', 'psfqekdi_1');


P.S: Sorry za bledy ortograficzne.
MTF
Posty: 1559 (po ~133 znaków)
Reputacja: 22 | BluzgometrTM: 7
MTF
  9 stycznia 2012
eGor
eGor: define('OW_DB_HOST', 'localhost'); define('OW_DB_PORT', null); define('OW_DB_USER', 'psfqekdi'); define('OW_DB_PASSWORD', '4DenpJ0f62'); define('OW_DB_NAME', 'psfqekdi_1');


no masz zmienne zdefiniowane.. może chodzi o ten port który jest "null"..

masz włączony error_reporting?

dodaj do config'a taką linijkę:

Cytat
Cytat: error_reporting(E_ALL);

lub
Cytat
Cytat: ini_set('error_reporting', E_ALL);

albo wrzuć obie ;] powinno działać ;]

i daj wszystko co Ci się wyświetli ;]
eGor
Posty: 124 (po ~229 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 53
eGor
  9 stycznia 2012

juz chyba wiem gdzie jest problem.. na filezilli nie chce mi wyslac 5 plikow jakis ;/ od wcoraj je próbuje tam grac chyba to jednak w tym jest problem jak myslisz?

Alucard
Alucard
  9 stycznia 2012
eGor
eGor: na filezilli nie chce mi wyslac 5 plikow jakis ;/

http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/ftp/Total_Commander.htm
eGor
Posty: 124 (po ~229 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 53
eGor
  9 stycznia 2012
Alucard
Alucard: http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/ftp/Total_Commander.htm


Dzieki zaraz sprobuje na nim :)
MTF
Posty: 1559 (po ~133 znaków)
Reputacja: 22 | BluzgometrTM: 7
MTF
  9 stycznia 2012
Alucard
Alucard: http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/ftp/Total_Commander.htm

to jest syf ;] który raz mi na serwer wrzucił backdoor'a ;]
ale pomińmy ten fakt, może pójdzie ;)

ale w filezilli wejdz w ustawienia i zmień żeby wysłał tylko jeden plik zamiast kilku jednocześnie... Może hosting tak nie przyjmuje plików/łapie laga;)
eGor
Posty: 124 (po ~229 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 53
eGor
  9 stycznia 2012

Total mi juz wgral wszystkie pliki tylko teraz jest inny problem ostanio jak wgrywalem przez Filezille to mialem chodz dostep do install.php i moglem zainstalowac (podlanczyc sie do bazy) i to bylo bez tych 5plikow teraz ja sa wszystkie to mam cos takiego

Cytat
Cytat: Warning: require_once(/home2/psfqekdi/public_html/ow_core/autoload.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home2/psfqekdi/public_html/ow_includes/init.php on line 29Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home2/psfqekdi/public_html/ow_core/autoload.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home2/psfqekdi/public_html/ow_includes/init.php on line 29


gdzie jest problem?
MTF
Posty: 1559 (po ~133 znaków)
Reputacja: 22 | BluzgometrTM: 7
MTF
  9 stycznia 2012
eGor
eGor: /ow_core/autoload.php

taki plik nie istnienie
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.