Pochwalony :)
Na dniach czeka mnie zakup laptopa o wielkosci matrycy 15-15,9. Ale teraz pytanie, ktora marke wybrac?
Procesor I3 2310M/2330M, lub I5 (2410M). Mile widziana dodatkowa karta graficzna. Min. 4gb ddr3, min. 320gb hdd, min 3x usb. 2.0 i mile widziane usb 3.0, choc zakres ceny, to 2000zl, wiec bedzie ciezko.
Mocno zastanawiam sie nad Lenovo G570.
W rankingu wypada bardzo dobrze: http://jak-wybrac-laptopa.wieszwszystko.com/ranking.php
Waszym zdaniem... Warto isc w strone Lenovo, czy moze w inna marke?
Laptop bedzie uzytkowany glownie w warunkuach domowych, ale bedzie musial wytrzymac min. 3 lata.
Laptop. Wybór producenta strona 1 z 2
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Wszystko ma prawo się popsuć, zwłaszcza wydajne urządzenie przenośne, dopłacając powiedzmy 700zł do lapka HP o takich samych parametrach technicznych jak Acer wcale nie sprawisz, że wnętrzności będą lepszej jakości. Przypominam, że co najmniej połowa podzespołów jest produkcji tej samej firmy co w innych lapkach, płyty główne( a jak nie to chipsety na nich które są tak samo mało żywotne i tak samo się grzeją), procesory, układy graficzne, napędy DVD, matryce... Tak więc nie sądzę by "marka" miała tak wielkie znaczenie, sam lapka nie mam bo nie potrzebuję, ale ze znajomych chyba wszyscy mają acera i nie narzekają (ja też nie, bo niejednokrotnie robiłem im instalację systemu albo przy okazji coś tam zerknąłem), a siostra z kolei miała Toshibę z którą były same problemy, teraz ma netbooka msi na którym google chrome włącza się minutę, tak więc...
rok temu kupiłem sobie netbooka od Acer i jestem zadowolony :)
Już bardziej odradzał bym HP bo byłem świadkiem jak w dwóch lapach HP zaraz po upływie czasu gwarancji (oba całkiem inne modele) padła płyta główna pokazując te same objawy na obu lapach...najpierw zanik karty WiFi a ok tydzień-dwa tygodnie później lapciaki się się już nie chciały odpalić...w serwisie jedynie powiedziano mi, że taniej będzie trochę dołożyć i nowy kupić...
ja tam mam hp, jako takiej gwarancji nie mam :P jak narazie daje rade:D jak sie spsuje to poleci w kosz i bedzie nowy ;p
mialem wczesniej emachines, na forach pisalo ze to generalnie acer wypuszczony pod inna tansza marka, i odradzam (nie mowie o typowym acerze tylko o tym emachines), grzal sie niemilosiernie praktycznie od samego poczatku i final finalow byl taki ze po 7-8 miesiacach padlo cale chlodzenie a byl przedmuchiwany raz na jakis czas
A ja mimo wszystko polecam HP
Mam HP Pavilion DV6 30-20 SW kupilem półroku temu za jakies 2400 zł
teraz spokojnie znajdziesz do 2000 zł.
Głównie zwracałem uwage na jego duży touchpad wdg mnie to jest plus
Co prawda strasznie grzeje sie na gierkach etc...
Mialam Acera - nie narzekalam, jak na warunki domowe odpowiedni
Mialam/ mam tez dwa Asusy - niedoceniona marka
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
tak, to prawda. Jednak wykonanie plastikow, dobre odprowadzanie ciepla, wytrzymale zawiasy, to rowniez istotne szczegoly, a jak wiadomo- najczescie sa z tym problemy.
----
Widze, ze wiekszosc posiada/posiadala acery i nie sa az tak tragiczne.
Rozwaze wszystkie wypowiedzi, na pewno beda pomocne w wyborze ;) Dziekuje, milego wieczoru ;)