Dolny
Dolny
  1 września 2011 (pierwszy post)

Witam , mam problem z internetem , a mianowicie zmieniłem na chwilkę karte w telefonie i po 2 godzinach gdy chciałem włączyć sobie internet w komórce nie chciał mi działać napis "błąd autoryzacji" usunąłem konfiguracje internetu itd.
i przesłałem jeszcze raz z strony plusa konfiguracje na mój telefon lecz nadal to samo , albo ładuje się w nieskończoność...

Przed zamianą kart wszystko było dobrze, dodam że zamieniłem na karte też z 36i6

MTF
Reputacja: 22 | BluzgometrTM: 7
MTF
  1 września 2011
Dolny
Dolny:

a telefon gdzie kupowałeś?
Dolny
Dolny
  1 września 2011

nigdzie nie kupywałem.. . wygrałem.

a co ma do tego gdzie kupywałem ?

MTF
MTF
  1 września 2011
Dolny
Dolny:

ma dużo, bo podejrzewam że zmieniłeś sieć i w tym może być problem...
niektóre telefony moją przerabiane (brandowane) systemy i zdjęcie simlocka może pozwolić na korzystanie z fona lecz nie ze wszystkich opcji (bo niektóre są wpisane w softa przez operatora), taki syf najczęściej robi orange.

wyjaśniłem Ci?

Ale Ty zmieniłeś kartę... hmm..
ja po odebraniu z serwisu mojego fona miałem problem z usługami (mimo że serwis nic mi nie skasował) i pomogły tylko ustawienia fabryczne

spróbuj ustawień fabrycznych.
MTF
MTF
  1 września 2011
Dolny
Dolny:

tak wiem.. nie doczytałem dobrze.. ale moja odpowiedź i tak daje Ci rozwiązanie.
Spróbuj :)
Dolny
Dolny
  2 września 2011

Ta komórka jest z Ery ... a 36i6 na tym używałem już ponad 2 lata i wszystko grało...

MTF
MTF
  2 września 2011
Dolny
Dolny:

patrzyłeś ustawienia fabryczne? :)
UndiscloseDesireS
UndiscloseDesireS
  2 września 2011
Dolny
Dolny: Ta komórka jest z Ery ... a 36i6 na tym używałem już ponad 2 lata i wszystko grało...

T od bodaj 2009 roku sprzedaje telefony fabrycznie bez simlocka. Ja też mam Avile i bez problemu działa mi karta FreeM(zasięg Plusa). Więc myślę, że tu nie ma problemu z obsługą kart. Być może ta karta, którą zmieniłeś jest jakaś wadliwa? Próbowałeś na jakimś innym telefonie?
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.