Shaitan
Shaitan
  22 czerwca 2011 (pierwszy post)

Witam. Mam następujący problem, mianowicie przestała mi działać ta funkcja, przez co procesor cały czas pracuje z nominalną prędkością, a co za tym idzie bardziej się grzeje no i oczywiście wiatraczek kręci się szybciej, tak więc bardziej hałasuje. Mam Windows 7, robię na kompie przeróżne rzeczy, instaluję różne programy toteż nie jestem w stanie stwierdzić co i kiedy mogło to spowodować. Przeinstalowałem sterowniki do chipsetu - nic nie dało. Zresetowałem BIOS, też nic nie dało. Dodam, że w ustawieniach planu zasilania nigdzie nie ma opcji dotyczących oszczędzania energii przez procesor, a z poszukiwań w google wiem, że powinny tam być.

Any ideas?

Windows 7 Ultimate
Gigabyte M68M-S2P
Athlon II x2 245 @ 2,9 GHz
Eset Smart Security, więc żadnych wirusów ani tym podobnych rzeczy na 99,9% nie ma.

Shaitan
Shaitan
  22 czerwca 2011

Btw. w biosie oczywiście jest włączone, wina musi leżeć po stronie systemu, mam nadzieję...

PoDgUr
PoDgUr
  22 czerwca 2011

Q1:A temp. procesora?
Bo to działa na zasadzie : Procesor bardziej obciażony -> szybsza praca coolerów.
Więc wnioskować można jedynie, że coś pobiera Ci wydajność.
Q2:Od razu od włączenia wiatraki pracują na maks.?
Q3:Obciążenie procesora i ramu?

Shaitan
Shaitan
  22 czerwca 2011

Obciążenie procesora 0-3%
Temperatura po włączeniu 32C
Wiatraki na full
Wykorzystanie pamięci 35%

PoDgUr
PoDgUr
  22 czerwca 2011

:O
hym..
A próbowałeś przywrócenia systemu ?

Shaitan
Shaitan
  23 czerwca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: A próbowałeś przywrócenia systemu ?

Niet, bo mam to gówno wyłączone xD

Nie dowiem się już co było konkretną przyczyną, gdyż zdecydowałem się zrobić reinstall i wszystko działa jak powinno ;)
Do zamknięcia ;)
PoDgUr
PoDgUr
  23 czerwca 2011

To dobrze;-) Na wszystko najlepszy format : DD

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.