XKrolewnaZDrewnaxX
XKrolewnaZDrewnaxX
  19 czerwca 2011 (pierwszy post)

Dlaczego w programie play'a pokazuje mi, że ściągam plik z transferem 1.35mbps, a w przeglądarce 79,9 kb/s ?

Dodam, że na komputerze nie było włączone nic co mogło by zeżreć resztę transferu.

Shaitan
Shaitan
  19 czerwca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Dlaczego w programie play'a pokazuje mi, że ściągam plik z transferem 1.35mbps, a w przeglądarce 79,9 kb/s ?

A czy to przypadkiem nie jest pokazana maksymalna możliwa do uzyskania w tym momencie prędkość?
XKrolewnaZDrewnaxX
XKrolewnaZDrewnaxX
  19 czerwca 2011

Szczerze nie wiem, zmienia się to co sekundę. Ale skoro tak to dla czego nie pobiera na max transferze ?

Jacek80
Jacek80
  20 czerwca 2011

1,35 Mbps czyli megaBITa na sekundę
79,9 KBs czyli mega BAJTA na sekundę

1 bajt = 8 bitów
czyli dla 1,35 Mbps Twoja maxymalna prędkość to ok 168 KB
Poza tym upewnij się, że jakieś inne programy (aktualizacjie, komunikatory, p2p itp) nie korzystają z internetu

Jacek80
Jacek80
  20 czerwca 2011
Jacek80
Jacek80: 79,9 KBs czyli mega BAJTA na sekundę

ups... miało być kilo BAJTA na sekudnę
jestemZDZICH
jestemZDZICH
  20 czerwca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Dlaczego w programie play'a pokazuje mi, że ściągam plik z transferem 1.35mbps, a w przeglądarce 79,9 kb/s ?

przelicznik bitów i bajtów to jedno drugie opera specyficznie liczy transfer i na pewno nie pokazuje chwilowego tylko uśredniony, w mobile partnerze pokazuje Ci chwilowy, tyle
jestemZDZICH
jestemZDZICH
  20 czerwca 2011
Shaitan
Shaitan: A czy to przypadkiem nie jest pokazana maksymalna możliwa do uzyskania w tym momencie prędkość?

Nie nie ma technicznie takiej możliwości. To pokazuje dokładny down, którego wartość zmienia się ok, co sekundę(powiedziałbym że częściej).
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.