Mam pytanie: co jeśli pisałam ołówkiem,poprawiłam długopisem a ślady zostały? mogą mi nie zaliczyć jakiegos zadania?
matura strona 1 z 2
- To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.
Jeśli masz poprawione długopisem to pewnie zaliczą. Ale jeśli czegoś nie poprawiłaś to mogą to pominąć
Ponieważ na próbnej robiłam tak samo,a nikt mi nie zwrócił uwagi, tylko mówino że ma być poprawione długopisem. Dopiero teraz zobaczyłam jakąś stronę i zauważyłam że może być z tego problem.A robię tak bo nie zawsze od razu dobrze mi wychodzi a miejsca nie było za dużo więc mogłam się nie zmieścić.
od czego jest brudnopis ?
- To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.
kompletnie nie widze celu pisania olówkiem... napiszesz cale wypracowanie na te 250 słów to potem chcesz kazde ze slów scierac i poprawiać długopisem...? totalny bezsens...bałas sie kreślić na arkuszu?...tam punktów za estetyke nie odejmowali
próbna matura jest sprawdzana przez nauczycieli w szkole tych co Cie uczą....a ta główną wysylaja do szkół w innym miescie...
Myslałam zę jesteście pewni tego co piszecie, a wprowadzacie tylko ludzi w błąd. Dostałam dzisiaj odpowiedź od cke:
Szanowna Pani,
jeśli praca jest napisana długopisem, egzaminator ją oceni.
Proszę podczas kolejnych egzaminów postępować zgodnie z instrukcją zapisaną
na pierwszej stronie arkusza egzaminacyjnego, po to jest ta instrukcja.
Pozdrawiamy, Pracownia Matur
to po co piszesz tutaj i sie pytasz ludzi ktorzy nie maja nic z tym wspólnego...
widocznie nikt nie wpada na tak genialne pomysły zeby pisac mature ołówkiem(bo boi sie skreslić) a potem ja przerabiac w stresie pod koniec długopisem...
rozumiem gdybys najpierw sobie naisala wypracowanie na pierwszy temat a potem na drugi i stwierdzila która praca da ci wiecej punktów....ale to tez chyba debil jakis tak by robił tylko