jaka szkole wybrac bo mam do wyboru liceum prfilowane technikum o profilu hotelartwo ,organizacja reklamy i zawdowke profil sprzedawca co wybrac?
Jaka szkole wybrac? strona 1 z 2
hmmm lepiej to pierwsze ;) po zawodówkę profil sprzedawca... to sobie zrobisz bądź jakiś kurs półroczny i masz z głowy;)
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Zdecydowanie technikum.
- To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.
Po zawodówce nic nie osiągniesz, technikum... Sama nie wiem. Bierz liceum. Jest na najwyższym poziomie.
technikum i liceum są na porównywalnym poziomie. Co prawda jeszcze zależy od szkoły, ale ja byłem i w technikum i w liceum i mogę powiedzieć, że w technikum czasami było nawet i ciężej ;-) ogólne przedmioty są tam na niższym poziomie, to prawda, ale dochodzą do tego przedmioty zawodowe, z których nauka nie kończy się na wykuciu na pamięć kilku stron z zeszytu/podręcznika. Byłem w technikum informatycznym, miałem matematykę na poziomie porównywalnym do poziomu rozszerzonego i bardzo zaborczych nauczycieli z przedmiotów zawodowych, zaborczych pod względem tego, że uważali, że ich przedmiot jest najważniejszy. No i plusem po technikum jest to, że masz już wyuczony zawód ;-) bierz to, co Ci pasuje najbardziej.
Hmm technikum lepsze bo po pierwsze masz zawód a że przed. ogólnokształcące mas zna podstawie nie przeszkadza zdawać na studia... Ja po tech. weterynaryjnym idę na studia wet. a co sobie będę żałowac
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.
to nie jest liceum ogolnoksztalcone tylko profilowane i raczej mysle o studiach z tym profilem zwiazanych
skoro wybierasz się na studia to widzę dwie sensowne drogi; lo i technikum. Z tym, że po lo będziesz szła na studia rok wcześniej :)