ShinyStern
ShinyStern
  4 marca 2011 (pierwszy post)

Witam, mam napisać esej na ten temat:
Do you think it is more important to gain knowledge and learn facts at school or rather develop learning skills , such as critical reading, logical thinking, etc.? What do you sacrifice if you choose one at the expense of the other?
nie wiem czy dorbze go sobie tlumacze..
Czy ważniejsze jest zdobywanie wiedzy i nauki faktów w szkole czy rozwijanie wiedzy umiejętnościami (?) takich jak poważne czytanie, logiczne myślenie. Co Ty poświęcasz jeśli Ty wybierasz jeden z kosztów z pozostałych?

w ogole mi to jakos nie pasuje, nie potrafie tego logicznie przetlumaczyć na polski.. naprowadzi ktos?

MotylekRapi
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 13
MotylekRapi
  5 marca 2011

Te dwa pierwsze zdania to będzie coś w tym stylu, jak napisałaś."Poważne czytanie" to pewnie poważna literatura. Ostatnie pytanie to co poświęcisz, jeśli wybierzesz jedno kosztem drugiego.
Rzeczywiście trochę zawiłe te pytania ^^

If you don't wanna be my best friend then why am i still in your bed?

xc666hc
xc666hc
  5 marca 2011

wejdź na translator google -> http://translate.google.pl/#en|pl| skopiuj to tam i bedziesz miała normalne tlumaczenie...

adra1992
adra1992
  5 marca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Witam, mam napisać esej na ten temat: Do you think it is more important to gain knowledge and learn facts at school or rather develop learning skills , such as critical reading, logical thinking, etc.? What do you sacrifice if you choose one at the expense of the other?

Na Polski juz sama sobie przetlumaczylas, ja Ci przetlumacze na 'chlopski rozum' jak to sie mowi...
Czy myslisz ze wazniejsze jest :
a) wiedza ogolna oraz fakty ze szkoly ?
czy
b) umiejetnosci takie jak myslenie logiczne itd.

* Jak sie poswiecilas / poswiecisz dla Twojego wyboru (czyli a lub b)
adra1992
adra1992
  5 marca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wejdź na translator google -> http://translate.google.pl/#en|pl| skopiuj to tam i bedziesz miała normalne tlumaczenie...

Nie wiem co sie tak uczepiles tego google. Juz trzeci watek czytam gdzie w odpowiedzi masz to samo...

Zgodnie z Twoja podpowiedzia, wkleilam ow pytania do google translator :

''Czy uważasz, że ważniejsze jest zdobycie wiedzy i poznanie faktów w szkole, czy raczej rozwijać umiejętność uczenia się, takich jak czytanie krytyczne, logicznego myślenia, itp.? Co masz na ofiarę, jeśli wybierzesz jeden kosztem innych? ''

Jak sam widzisz google translator nie jest idealnym tlumaczem, czasem nawet potrafi wprowadzic w blad (wiem z wlasnego doswiadczenia, czesto robie zadanie uzywajac google.t).

Mysle, ze jesli jedyna Twoja odpoiwiedzia na wszystkie tematy zwiazane z jezykiem angielskim ma byc '' wpisz w google '' to moze nie trac zbednego czasu i posta nie wysylaj.
ShinyStern
ShinyStern
  6 marca 2011
MotylekRapi
MotylekRapi:

Konto usunięte
Konto usunięte:

dziękuje:)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.