Witam.
Jestem w IV klasie technikum informatycznego.
Chcę przenieść się do szkoły zaocznej.
Czy przyjmą mnie do LO?
Czy będę musiała uczyć się przedmiotów, które skończyłam w II klasie?
Zmiana szkoły strona 1 z 2
czemu chcesz sie przepisac?
Tez jestem na informatyce i tez 4 klasa :) i za nic bym sie nie przepisala :)
Głupota z Twojej strony.
Jesteś w 4 klasie i proponuję ją skończyć.
LO to zupełnie inny tok nauczania ,dlatego będziesz miała zmarnowane blisko 4 lata jeżeli nie skończysz owego liceum.
Będziesz musiała zaczynać od pierwszej klasy.
Ja skończyłam 1,5 roku technikum ,potem zaszłam w ciąże i zrobiłam sobie przeszło roczną przerwę i właśnie od soboty zaczynam zaoczne LO dla dorosłych i nie było możliwości przepisania ocen. :)
Rób jak uważasz ,ale ja na Twoim miejscu bym przeczekała jeszcze ten rok ...
Zresztą - jak skończysz technikum to będziesz miała i maturę i zawód.
JA już bym dokończyła co zaczełam juz tak nie wiele zostało
A Co do ocen Nie w każdej szkole ida na przepisanie ocen w niektórych tak:)
To musisz sie doweidzieć NAm bedzie ciezko ci pomoc:)
Np Z tego co wiem u mnie na studiach nie przepisuja Ale może w technikum u was jest inaczej
Moja sytuacja zmusza mnie do tego, żeby zmienić szkołę. Aivalar - głupota, bo co? 4 lata zmarnowane? Niby dlaczego? Przenoszę się po to, aby skończyć szkołę, a nie ją zawalić ... :/ Zaczynać od pierwszej klasy?? Z jakiej racji ?
Co do zawodu, technika raczej nie zdam. 80% mojej klasy pomyliło się w wyborze szkoły, łącznie ze mną. Zależy mi tylko i wyłącznie na maturze. W trzeciej klasie miałam czerwony pasek, chce przenieść się do szkoły zaocznej i przygotowywać się do matury samodzielnie, w domu.
Chcę się przenieść w październiku.
Tak, przyjmą.
Tego byś się musiała dopytać.
Jednak uważam, że powinnaś zostać w tej szkole. Skoro na zawodzie Ci nie zależy to nie zdawaj egzaminu na technika, z tego co wiem dużo osób w technikum twierdzi, że minęło się z powołaniem przy wyborze szkoły, ale na szczęście to nie koniec świata, bo to technikum właściwie nie zobowiązuje Cię do niczego.
A maturę prędzej zdasz w tym technikum niż w szkole zaocznej, tak mi się wydaje.
czemu od razu miałaby przedłużyć sobie dzieciństwo? przeież gdyby teraz poszła do zaocznego LO, to skończy normalnie, tak jak powinna, tyle że mogła od razu zdecydować się na liceum a nie technikum, wtedy skończyłaby rok wcześniej.
Owszem, trwa 4 lata. Ale przecież skoro ona jest w 4 klasie, czyli ostatniej, a chce się przenieść do zaocznego LO, to bez problemu ją powinni przyjąć na ostatni rok, do 3 klasy tego liceum. W końcu skończyła 3 lata technikum, więc nie mogą robić z tego jakiegoś problemu, zwłaszcza że to liceum dla dorosłych, gdzie zbyt wysokiego poziomu nauczania nie ma.
Dlatego też skończy szkołę w tym samym czasie jakby miała kończyć to technikum i wcale nie jest rok do tyłu. No chyba że bierzemy pod uwagę to, że gdyby od początku szła do liceum "normalnego" to by już je skończyła.
Tak ciężkie do pojęia to chyba nie jest.
tyle że niektórych przedmiotów nie ma pewnie na swoim kierunku i to pewnie jest pięta achillesową. Poza tym uważam przeniesienie się do LO dla dorosłych za totalny idiotyzm, po tej szkole może sobie strzelić w stopę
No nie wiem jest to jest w technikum, ale wydaje mi się, że tam są wszystkie przedmioty realizowane, tak jak w liceum, tylko że wszystko na poziomie podstawowym.
Co do szkoły dla dorosłych mam takie samo zdanie, no ale jeżeli bardzo tego chce to jej sprawa, nic nam do tego. Zresztą, jak się postara to pewnie zda tam maturę, znam osoby które po takim zaocznym LO dostały się na studia, może nie jakieś super kierunki, ale zawsze coś :)
Przedłużyć dzieciństwo :D ? A na jakiej podstawie tak piszecie ?????
Ja nie pytałam czy powinnam się przenieść ( bo nie mam wyjścia ), tylko czy mnie przyjmą. A wy tu chcecie mnie na "dobrą drogę" sprowadzać. Już postanowiłam, i nie bardzo interesuje mnie wasze zdanie na temat szkoły zaocznej, niezdanej matury ( to już było zupełnie zabawne) itp.
Pozdrawiam