Witam
Od października idę na studia - pedagogika wczesnoszkolna z przedszkolną. I teraz pojawia się kilka pytań ( może głupich, ale naprawdę się na tym nie znam)
Czy już teraz musze sobie załatwić staż / praktyki w jakiejś placówce czy można później? Bo słyszałam, że jedna znajoma już lata po przedszkolach i szuka ( ale ona idzie zaocznie, więc musi prędzej to łatwić?)
Drugie pytanie brzmi: czy w czasie pierwszego roku, można sobie robić już jakieś kursy, bądź chodzić na szkolenia? ( czytałam coś, ale pisze, że to dla studentów ostatniego roku..;/)
No i banalne pytanie, które z całą pewnością wyśmiejecie (;c) Czy na studiach są jakieś książki ( nie chodzi mi o konkretne tytuły, bo wiadomo, że wszędzie jest inaczej) ale czy Wy jakichś używacie? Czy może tylko te "kserówki" wystarczają?
Z góry dziękuje:)
I proszę nie krytykować mnie za to, że nie wiem podstawowych rzeczy.
lista tematów
Pytanie.
styka51: Czy już teraz musze sobie załatwić staż / praktyki w jakiejś placówce czy można później? Bo słyszałam, że jedna znajoma już lata po przedszkolach i szuka ( ale ona idzie zaocznie, więc musi prędzej to łatwić?)
Możesz, ale nie musisz teraz uczelnie załatwiają w większości praktyki :)
Będziesz miała konkrety po poł roku, więc looz :D
styka51: czy w czasie pierwszego roku, można sobie robić już jakieś kursy, bądź chodzić na szkolenia? ( czytałam coś, ale pisze, że to dla studentów ostatniego roku..;/)
Możesz sobie zrobić np. kurs wychowawcy kolonijnego bez problemu
styka51: Czy na studiach są jakieś książki ( nie chodzi mi o konkretne tytuły, bo wiadomo, że wszędzie jest inaczej) ale czy Wy jakichś używacie? Czy może tylko te "kserówki" wystarczają?
Ja akurat miałam mnóstwo książek .. szykuj się na sztampową , dwutomową Pedagogikę Śliwerskiego i Kwiecińskiego :D
A reszta to pewnie kserówki, z resztą- wszytsko zależy od wykładowcy