styka51
styka51
  7 września 2010 (pierwszy post)

Witam :rock:

Od października idę na studia - pedagogika wczesnoszkolna z przedszkolną. I teraz pojawia się kilka pytań ( może głupich, ale naprawdę się na tym nie znam)
Czy już teraz musze sobie załatwić staż / praktyki w jakiejś placówce czy można później? Bo słyszałam, że jedna znajoma już lata po przedszkolach i szuka ( ale ona idzie zaocznie, więc musi prędzej to łatwić?)

Drugie pytanie brzmi: czy w czasie pierwszego roku, można sobie robić już jakieś kursy, bądź chodzić na szkolenia? ( czytałam coś, ale pisze, że to dla studentów ostatniego roku..;/)

No i banalne pytanie, które z całą pewnością wyśmiejecie (;c) Czy na studiach są jakieś książki ( nie chodzi mi o konkretne tytuły, bo wiadomo, że wszędzie jest inaczej) ale czy Wy jakichś używacie? Czy może tylko te "kserówki" wystarczają?

Z góry dziękuje:)
I proszę nie krytykować mnie za to, że nie wiem podstawowych rzeczy.

DomesticGoddess
DomesticGoddess
  7 września 2010
styka51
styka51: Czy już teraz musze sobie załatwić staż / praktyki w jakiejś placówce czy można później? Bo słyszałam, że jedna znajoma już lata po przedszkolach i szuka ( ale ona idzie zaocznie, więc musi prędzej to łatwić?)

Możesz, ale nie musisz teraz uczelnie załatwiają w większości praktyki :)
Będziesz miała konkrety po poł roku, więc looz :D

styka51
styka51: czy w czasie pierwszego roku, można sobie robić już jakieś kursy, bądź chodzić na szkolenia? ( czytałam coś, ale pisze, że to dla studentów ostatniego roku..;/)

Możesz sobie zrobić np. kurs wychowawcy kolonijnego bez problemu :tak:

styka51
styka51: Czy na studiach są jakieś książki ( nie chodzi mi o konkretne tytuły, bo wiadomo, że wszędzie jest inaczej) ale czy Wy jakichś używacie? Czy może tylko te "kserówki" wystarczają?

Ja akurat miałam mnóstwo książek .. szykuj się na sztampową , dwutomową Pedagogikę Śliwerskiego i Kwiecińskiego :D
A reszta to pewnie kserówki, z resztą- wszytsko zależy od wykładowcy :tak:
styka51
styka51
  7 września 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Będziesz miała konkrety po poł roku, więc looz :D

No to dobrze. Bo się wystraszyłam, że inni już łatwią a ja w ciemnej dup.. jestem.

Konto usunięte
Konto usunięte: wszytsko zależy od wykładowcy

No dowiemy się z czasem wszystkiego.

Dziękuje za odpowiedzi :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.