Cześć;))
Chciałam zapytać czy może Ktoś orientuje się czy w Polsce istnieją studia medyczne lecz prywatnie? Chodzi mi konkretnie o kierunek lekarski nie ratownika medycznego :p
Z góry dziękuję;*
Medycyna prywatnie
w Polsce NIE MA prywatnych uczelni medycznych, wiem, że we Wrocławiu miała takowa powstać, ale to późniejsze plany. Oczywiście, są płatne studia niestacjonarne, ale chyba nie o to Ci chodzi, zgadza się?
Ps do którego miasta chcesz iść na medycynę? :)
Do którego miasta? Do którego się dostane;d W sumie dopiero jestem w 2 klasie ale po przedmiotach które bd zdawała na maturze nie ma NIC co by mnie interesowało oprócz medycyny :) Bardzo chce pomagać ludziom :)!
Generalnie marzy mi się Wrocław
a jak tam Twoja tolerancja na krew? brzydzisz się, odrzuca Cię widok czerwonej cieczy wyciekającej z głębokiej rany? a jak z zapachem? :)
nie tylko chęci są potrzebne żeby zostać lekarzem :)
ja przez długi czas zastanawiałem się nad woj-lek w Łodzi, sprawnościówkę bym zdał spokojnie(od 2 lat biegam w miarę regularnie, od roku ćwicze na siłowni), ale nie poradziłbym sobie z trzecim dodatkowym przedmiotem na rozszerzeniu - z matematyką. A tak to mam nadzieje sobie poradzić na co najmniej 80% z biologii i chemii i dostać się na medycynę gdziekolwiek, może być nawet w Katowicach, albo na wydziale w Zabrzu, po blisku będę miał :D
masz jakieś plany w razie jak wynik z matury nie będzie zadowalający, jak się nie dostaniesz na medycynę? Zaczniesz inne studia czy spędzisz rok na przygotowywaniu się do poprawki?