MartuniaaCk
MartuniaaCk
  25 sierpnia 2010 (pierwszy post)

Cześć;))
Chciałam zapytać czy może Ktoś orientuje się czy w Polsce istnieją studia medyczne lecz prywatnie? Chodzi mi konkretnie o kierunek lekarski nie ratownika medycznego :p
Z góry dziękuję;*

Suercer
Suercer
  25 sierpnia 2010

w Polsce NIE MA prywatnych uczelni medycznych, wiem, że we Wrocławiu miała takowa powstać, ale to późniejsze plany. Oczywiście, są płatne studia niestacjonarne, ale chyba nie o to Ci chodzi, zgadza się?

Ps do którego miasta chcesz iść na medycynę? :)

MartuniaaCk
MartuniaaCk
  27 sierpnia 2010

Do którego miasta? Do którego się dostane;d W sumie dopiero jestem w 2 klasie ale po przedmiotach które bd zdawała na maturze nie ma NIC co by mnie interesowało oprócz medycyny :) Bardzo chce pomagać ludziom :)!

Generalnie marzy mi się Wrocław

Suercer
Suercer
  28 sierpnia 2010

a jak tam Twoja tolerancja na krew? brzydzisz się, odrzuca Cię widok czerwonej cieczy wyciekającej z głębokiej rany? a jak z zapachem? :)

nie tylko chęci są potrzebne żeby zostać lekarzem :)

ja przez długi czas zastanawiałem się nad woj-lek w Łodzi, sprawnościówkę bym zdał spokojnie(od 2 lat biegam w miarę regularnie, od roku ćwicze na siłowni), ale nie poradziłbym sobie z trzecim dodatkowym przedmiotem na rozszerzeniu - z matematyką. A tak to mam nadzieje sobie poradzić na co najmniej 80% z biologii i chemii i dostać się na medycynę gdziekolwiek, może być nawet w Katowicach, albo na wydziale w Zabrzu, po blisku będę miał :D

masz jakieś plany w razie jak wynik z matury nie będzie zadowalający, jak się nie dostaniesz na medycynę? Zaczniesz inne studia czy spędzisz rok na przygotowywaniu się do poprawki?

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.