basiamisiak
basiamisiak
  1 czerwca 2010 (pierwszy post)

Czesc mam pare pytan

*Czy wiecie może czy trudno jest się dostać na psychologie na U.Łódzki...?
wiadomo osoby ktore mialy bardzooo duzo plt dostana sie bez problemu , ale jak to jest z osobami które swoje wyniki z matury oceniaja ze moga byc przecietne:)
*Ile jest jezyków na stosunkach miedzynarodowych i na europeistyce jeden czy dwa...?

Dzieki z góry za odpowiedz:)

detoxtomorrow
detoxtomorrow
  1 czerwca 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: *Czy wiecie może czy trudno jest się dostać na psychologie na U.Łódzki...?

Nie wiem jak jest tam, ale ogólnie psychologia jest bardzo obleganym kierunkiem, podobno nawet zdarza się, że jest kilkunastu kandydatów na jedno miejsce.
Poza tym, zastanów się, co Ty będziesz miała po takich studiach?

Poza tym możesz zawsze iść na zaoczne jak się nie dostaniesz

Konto usunięte
Konto usunięte: Ile jest jezyków na stosunkach miedzynarodowych i na europeistyce jeden czy dwa...?

raczej dwa
bursztynek162
bursztynek162
  1 czerwca 2010

prog to ok 700-800 licza tez ustne raczej bardzo trudno wiem bo sama ide ...
wiec jak masz przecietne to odpusc...
limit miejsc to 120
j. polski p.p razy 1.5 p.r razy 4
j. obcy p.p razy 1 p.r razy 3
i max 2 przedmioty z matma biol hista wos filozofia geografia p.p 0.5 p.r razy 1
wiec jak nie ral;as zadnego dodatkowego lub dodatkowy na podstawie to sie niedostaniesz lub pol lub j. obcy na podstawie to raczej tez marne szanse..

basiamisiak
basiamisiak
  1 czerwca 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Poza tym, zastanów się, co Ty będziesz miała po takich studiach?

takie gadanie to mnie przeraza
zastanow sie...
kazdy moze tak powiedziec np. co bedziesz miala po psychologi po europeistyce administracji

to najlepiej nic nie skonczyc zal mi twego prostego myslenia
wiadomo ze po kazdym kierunku mozesz owiedziec ''Co ty po tym bedziesz miala''
basiamisiak
basiamisiak
  1 czerwca 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: wiec jak nie ral;as zadnego dodatkowego lub dodatkowy na podstawie to sie niedostaniesz lub pol lub j. obcy na podstawie to raczej tez marne szanse

wiesz raczej zle zaaderesowalam to pytanie bo skad ty mozesz wiedziec ile jak nie studiujeszs

To pytanie:
dla ludzi ktorzy starali sie a sie nie dostali
dla ludzi ktorzy znaja studentow tego kierunku i mniej wiecej wiedza jakie progi:)
dla studentow tego kierunku
bursztynek162
bursztynek162
  1 czerwca 2010

mnie tez takie gadanie wkur*** ja skladam na dziennikarstwo i psychologie i tez "eee po dziennikarstwie dziennikarzem nie zostaniesz po psychologii nie ma pracy.." zalosne...

detoxtomorrow
detoxtomorrow
  1 czerwca 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: mnie tez takie gadanie wkur*** ja skladam na dziennikarstwo i psychologie i tez "eee po dziennikarstwie dziennikarzem nie zostaniesz po psychologii nie ma pracy.." zalosne...

bo taka jest prawda. czy ci się to podoba, czy nie...
bursztynek162
bursztynek162
  1 czerwca 2010

rozumiem to ale coz jak sie nie sprobuje to sie nie dowiem pozatym nawet jak nie znajde pracy w zawodzie to wiedza i tak mi zostanie studiuje sie dla siebie...

detoxtomorrow
detoxtomorrow
  1 czerwca 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: rozumiem to ale coz jak sie nie sprobuje to sie nie dowiem pozatym nawet jak nie znajde pracy w zawodzie to wiedza i tak mi zostanie studiuje sie dla siebie...

No tak, masz rację... Tylko co Ci da sama wiedza ze studiów, kiedy nie będziesz mogła jej nigdzie wykorzystać? I na dodatek zostaniesz przykładowo bezrobotna.
bursztynek162
bursztynek162
  1 czerwca 2010

duzo moj znajomy skonczyl psychologie nie pracuje w zawodzie ale jako dodatkowy fakultet wzial kiedys doradstwo zawodowe i to w pracy mu duzo daje mimo iz gl specjalizacje robil z czegos innego ...

detoxtomorrow
detoxtomorrow
  1 czerwca 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: duzo moj znajomy skonczyl psychologie nie pracuje w zawodzie ale jako dodatkowy fakultet wzial kiedys doradstwo zawodowe i to w pracy mu duzo daje mimo iz gl specjalizacje robil z czegos innego ...

Czyli mu się po prostu udało... Bo z tego co wiem są studia, a na koniec wybierasz specjalizację, i z tego co się orientuję na psychologii jedna ze specjalizacji to właśnie doradztwo zawodowe, tak jak np. na studiach językowych tłumaczenia. Tak na chłopski rozum, bo nie znam się na psychologii, nigdy mnie to nie interesowało specjalnie, ale czytałam gdzieś o tym.
bursztynek162
bursztynek162
  1 czerwca 2010

a ty co studiujesz ??

detoxtomorrow
detoxtomorrow
  1 czerwca 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: a ty co studiujesz ??

Jeszcze nic, w tym roku wybieram się najprawdopodobniej na filologię angielską z hiszpańskim albo włoskim.
bursztynek162
bursztynek162
  1 czerwca 2010

Coz wielu moim znajowmych mowi ze po tym tez sie nic nie robi moja kumpela jest po filologii ang i pracuje w tesco... co prawda jako zastepca kierownika z racji wyz wyksztalcenia.... prawda jest taka ze polska to zacofany kraj i nie ma dobrych miejsc pracy teraz najlepiej na polibudzie studiowac i inz byc to jest przyszlosc... zawsze mozesz zrobic semest pedag i na nauczyciela isc... bo tlumaczy w naszym kraju tez nie potrzeba zwlaszcza ang bo teraz to wymog kazdy musi umiec ...

detoxtomorrow
detoxtomorrow
  1 czerwca 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Coz wielu moim znajowmych mowi ze po tym tez sie nic nie robi moja kumpela jest po filologii ang i pracuje w tesco... co prawda jako zastepca kierownika z racji wyz wyksztalcenia.... prawda jest taka ze polska to zacofany kraj i nie ma dobrych miejsc pracy teraz najlepiej na polibudzie studiowac i inz byc to jest przyszlosc... zawsze mozesz zrobic semest pedag i na nauczyciela isc... bo tlumaczy w naszym kraju tez nie potrzeba zwlaszcza ang bo teraz to wymog kazdy musi umiec ...

Ale jak dla mnie to pewniejszy kierunek niż te psychologie i inne... Zwłaszcza że nie jest to sama filologia angielska, oprócz tego na tych studiach uczy się też drugiego języka i dostajesz papierek że potrafisz dwa języki a nie jeden.
Ale zgadzam się, w Polsce nic nie jest pewne. Nawet znam bezrobotnych inżynierów, chociaż moim zdaniem to oprócz szczęścia trzeba sobą coś reprezentować, od tego też dużo zależy
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.