Tamat do osób które pisały w tym roku maturę pisemna z języka ang lub niem .
pytanie dotyczy części słuchowej a dokładniej czy odpowiedzi w arkuszach różniły się miedzy sobą ??? tzn u jednego bylo np prawda a u innego ...
lista tematów
Matura 2010 strona 1 z 2
Konto usunięte: pytanie dotyczy części słuchowej a dokładniej czy odpowiedzi w arkuszach różniły się miedzy sobą ??? tzn u jednego bylo np prawda a u innego ...
słuchowa to chyba nie, bo na podstawie muszą byc pytania po kolei jak leci w nagraniu, a tam gdzie trzeba było dopasowac literki to były chyba tylko wymieszane, a prawda/fałsz wymieszac nie mogli ;)
ale w czytaniu było pomieszane, oj było...
Konto usunięte: słuchowa to chyba nie, bo na podstawie muszą byc pytania po kolei jak leci w nagraniu, a tam gdzie trzeba było dopasowac literki to były chyba tylko wymieszane, a prawda/fałsz wymieszac nie mogli ;)
ale w czytaniu było pomieszane, oj było.
aha tak wlasnie myslalem a pisalas w tym roku maturke ??/ bo musze miec pewnosc bo nie wiem czy sciagac czy nie ...
Konto usunięte: 1991Damian:z rosyjskiego jutro pisze a asem z tego przedmiotu nie jestem wiec musze sobie jakos radzic ...
aa rozumiem, kolezanki tez jutro piszą. a dlaczego wybrałes taki priekrasnyj język ;D ??
poniewaz jezyki nie sa moja mocna strona a z angielskiego jestem jeszcze wiekszym asem :D
Konto usunięte: poniewaz jezyki nie sa moja mocna strona a z angielskiego jestem jeszcze wiekszym asem :D
hehe spoooko ;) wiesz co, nie mam 100% pewnosci, ale myslę, że jak bedzie np dopasować literki w słuchaniu, to mozliwe ze pozmieniają. Ale prawda/fałsz ściągaj śmiało ;D albo po prostu pytaj kogos jaką ma odpowiedź, umów się zeby ktos Ci mówił np na jaką literke sie zaczyna albo jakies skróty, to bedzie bezpieczniej
ja uczyłam sie ruskiego w 4 klasie podstawówki ;P potem niemiecki, potem francuski, ale tylko angielski wszedł mi do głowy ;P
Temat pracy: MIŁOŚĆ I CIERPIENIE. OMÓW RELACJE MIĘDZY NIMI NA PODSTAWIE WYBRANYCH UTWORÓW LITERACKICH.
Mam fajną,łatwą do nauczenia się pracę. Wynik,który za nią uzyskałam to maximum a komisja była pod dużym wrażeniem..
Jeśli byłby ktoś chętny na odkupienie jej ode mnie tanio,proszę pisać.
Pozdrawiam
Angelika.