I jak tam wam poszła matura? Trudne było (rozszerzony był głupi )? Piszcie jak oceniacie arkusz.
lista tematów
Matura z WOS - u strona 2 z 3
Konto usunięte: Ja zamiast Geremek wpisałam Gierek, przebijesz to ?
W prawda/fałsz wszędzie dałam prawdę, trafiłam 5/10
no nie. ja tego tak nie zrobiłam.
ja w ogóle sobie nazwisk nie mogłam przypomnieć. tylko pamiętałam Buzka.
brawo. ale ja też. przynajmniej jakaś propozycja jest tego, co można wybrać :>
Konto usunięte: na mapie? IRA to powinno Irlandia Połnocna a nie W.Brytania i zamiast Niemiec to moim zdaniem powinny być Włochy ;]
masakra chyba będzie.
no własnie, nie wiem dlaczego zaznaczyli wielką Brytanię, ale Frakcja Armii Czerwonej to przecież Niemcy :)
Ale kolezance chodziło o mapkę Afryki na poziomie rozszerzonym
julCiak69: chyba chodziło im o to z kim się IRA kłóci o Irlandię :> ja obstawiam, że o to im chodziło :>
Innego wytłumaczenia nie ma, ale przecież powinni zaznaczyć skąd są te organizacje terrorystyczne a nie z kim walczą.
W takim razie ciekawa jestem jaka odpowiedź będzie uznawana. czy Wielka Brytania- bo taka jest zaznaczona na mapie czy Irlania-bo przecież stamtąd jest IRA
Jak to jest z mapka z podstawy?
Tam gdzie było IRA to wiadomo, że Irlandia ale pod 4 była Wielka Brytania...
Na niektorych stronach poprawna odp jest Irlandia, a na innych Wielka Brytania wiec jak to jest?
Czyżby błąd w zadaniu? ( w którymś roku już tak było ale przy rozszyfrowywaniu skrótów źle podano litere i jeśli ktoś miał dobrze/źle/wcale to i tak mial 1pkt). Co wy wpisaliscie?
Konto usunięte: Innego wytłumaczenia nie ma, ale przecież powinni zaznaczyć skąd są te organizacje terrorystyczne a nie z kim walczą.
W takim razie ciekawa jestem jaka odpowiedź będzie uznawana. czy Wielka Brytania- bo taka jest zaznaczona na mapie czy Irlania-bo przecież stamtąd jest IRA
nawet nie chce wiedzieć. już mnie to nie interesuje, bo i tak mam swoją rację, iż poległam maksymalnie. kilka punktów zapewne wyhaczę, ale nie 30 pkt, żeby zdać maturę.
nr 4, Wielka Brytania. :>
Konto usunięte: no co Ty... podstawowa nie była taka trudna, skoro nawet ja bym ją zdała :)
Napisałaś wypracowanie?
ale mi się wszystko pomyliło. pozapominałam. stres zrobił swoje. pięć osób na sali gimnastycznej było i trzy osoby w komisji.
napisałam. ponad dwie strony mi zajęło. :> mam nadzieję, że nie przegięłam.
julCiak69: ale mi się wszystko pomyliło. pozapominałam. stres zrobił swoje. pięć osób na sali gimnastycznej było i trzy osoby w komisji.
napisałam. ponad dwie strony mi zajęło. :> mam nadzieję, że nie przegięłam.
no to może nie będzie tak źle ;)
zresztą nawet jak nie zdasz to i tak masz szansę zdać maturę :)