Mam zadanie takie jak :
1.wyjasnij dlaczego produkcja energii elektrycznej jest miernikiem poziomu rozwoju gospodarczego panstw.
2. Struktura produkcji energii elektrycznej na swiecie jest zroznicowana. Poprzyj teze przykladami.
Pomoze ktos? :( z gory dziekuje!
lista tematów
geografia help me
Konto usunięte: 1.wyjasnij dlaczego produkcja energii elektrycznej jest miernikiem poziomu rozwoju gospodarczego panstw.
dałabym tutaj sposoby produkcji, ilość produkowanej energii etc.
Konto usunięte: Struktura produkcji energii elektrycznej na swiecie jest zroznicowana. Poprzyj teze przykladami.
Zestawienie struktury poszczególnych państw.
Ja bym to tak napisała.
Konto usunięte: 1.wyjasnij dlaczego produkcja energii elektrycznej jest miernikiem poziomu rozwoju gospodarczego panstw.
ja bym powiedziała, że im lepiej państwo rozwinięte tym więcej energii potrzebuje, więc co za tym idzie produkuje więcej. wiadomo, duże miasta, fabryki itd, potrzebują bardzo dużo energii.
nie ma co sie oklamywac energia to najwazniejsza i jedna z najcenniejszych rzeczy owczesnie, wiec kto ja ma ten szybko sie rozwija jak np Stany Zjednoczone, Chiny, Japonia, Rosja, Kanada, Niemcy i Francja.
Konto usunięte: 2. Struktura produkcji energii elektrycznej na swiecie jest zroznicowana. Poprzyj teze przykladami.
to jest chyba latwe do udowodnienia pod jakis ubogi kraj i porownac go z tym ktory produkuje go najwiecej. ; )