Mam taki temat na prezentacje maturalną. Problem w tym,że nie mogę znalezć nic w bibliotece na ten temat.. Chodzi o lit. poddmiotu.Może miał ktoś z Was taki temat?
Mam do wykorzystania dziady, k. wallenrod, kordian,inie boską komedie.
z góry dziękuj.e
lista tematów
Metamorfozy bohateraromantycznego strona 1 z 3
Konto usunięte: Mam taki temat na prezentacje maturalną. Problem w tym,że nie mogę znalezć nic w bibliotece na ten temat.. Chodzi o lit. poddmiotu.Może miał ktoś z Was taki temat?
Jesli nie potrafisz sobie z tym poradzic to nie podchodz do matury. Po co nam kolejni bezmozgowcy z MATURA?
Konto usunięte: Mam taki temat na prezentacje maturalną. Problem w tym,że nie mogę znalezć nic w bibliotece na ten temat.. Chodzi o lit. poddmiotu.Może miał ktoś z Was taki temat?
z góry dziękuj.e
skoro masz książki które pasują to w czym problem? bo nie rozumiem ^
przeczytaj powyżej wymienione książki i zwróć uwagę na to jak bohaterowie zmieniają sie w trakcie czytania
...Ignorance is bliss...
Konto usunięte: Biuna:
pff, chodzi o literature przedmiotu, pomyliłam się.słownik bohaterów literackich, motywów literackich, poprawnej polszczyzny, jakaś książka o historii literatury.. hm tego jest masa.
młoda ty chyba musisz to w stopkę wpisać.. bo co wejdę w temat to się kopiujesz... :P bana dostaniesz pre nich za nabijanie postów o tej samej treści
Jeszcze mam pytanie. Czy Hrabia Henryk bedzie paował do tego tematu ?? oraz czy ksiazke tzw repetutorium wydawnictwa WSiP mogę wpisać w bibliografie ?
Y.
np.:
Maria Cieśla-Korytowska, "Dziady" Adama Mickiewicza, Warszawa 1995.
Barbara Drabarek, Słownik motywów literackich, Warszawa 1998.
Artur Dzigański, Słownik poezji, Kraków 2006.
Poszukaj omówienia lektur, bądź też jakiś artykułów na ich temat - ale nie Cogito czy Zielona Sowa; jakieś naukowe. Zapytaj pracowników biblioteki, powinni pomóc. Jeśli nie wiesz czego szukać, to trudno to znaleźć ;).
Mniej więcej tyle, co w podmiotu.