W czwartek mam konkurs i stoję w miejscu.
W sumie mój problem polega na tym, że nie umiem się zdecydować, bo Trzynaście kolonii- trudny wybór. Na początku chciałam Pensylwanię, ale potem stwierdziłam, że pójdę na łatwiznę i zrobiłam Nowy Jork. Dziś rano się obudziłam i doszłam do wniosku, że skorzystam z oferty pod tytułem: Connecticut . Z kim jest najwięcej powiązanych osób.? Co zrobić, by zaciekawić na tyle komisje, by zająć jakieś w miarę sensowne miejsce.? Nie chce byście za mnie odrabiali, mowy nie ma, chciałabym usłyszeć jakąś radę. :) Po prostu:) Z góry dziękuję :)
Doradźcie. strona 1 z 2
proponuje najazd na bibliotekę i poprzeglądanie takiego bardzo starego czasopisma AMERYKA ... znajdziesz tam sporo inspiracji...
oczywiście polecam numery z lat 60siątych XX w. :>
Ciekawe Historie możesz znaleźć jesli chodzi o Nowy York i Californię... zważ, że w Californii mamy Hoolywood oraz walkę o to, by ten region uczynić atrakcyjnym - wiąże się z nim wiele sławnych nazwisk oraz wczesniej była rozpoznawana, jako kraina złoczyńców... ponadto, z nowym Yorkiem związany jest Edison, który np. wysylal ludzi do Californii, by utrudniali powstanie miasteczka filmowego... i takie tam różne historie o Dzikim Zachodzie:>
co do Connecticut - czy ja dobrze nie kojarze, ze to w tym stanie wylądowali holendrzy i przywieźli te indyki co oni tak zjadają w świeto dziękczynienia?:P ... to jest ciekawa historia:>
Witam chcialbym serdecznie zaprosic do nowej gry internetowej to nic nie kosztuje a naprawde warto i nie bedziecie sie nudzic polecam mozna tez na tym zarobic :) http://www.prisonwars.pl/132836
to indianie karmili przybyszow indikiem ale purytanie nazywali indykiem kazde nieznane sobie ptactwo ;)
ja bym wybral Wirginie , Pensylwania to nudny i szary stan ;)
myślisz.? bo tak sprawdzałam, to bardziej mi się wydawało, że Connecticut a może mnie wzrok pomylił.?
czyli, że jak.?
w zasadzie już nie mam czasu. w czwartek konkurs.
po tym, jak zrobiłam Nowy York stwierdziłam, że wiele osób weźmie, bo najprościej jest robić o czymś znanym.
o tym nie wiedziałam. dziękuje :))
absolutnie pewny jesteś.? :>
jezeli dobrze rozumiem to masz do opisania jedna z 13 kolonii amerykanskich . Z Wirginii pochodzil 1 prezydent tego kraju i kilku zamoznych ludzi . To Ty bedziesz sie produkowac, gdybym mial decydowac to bym wybral Australie i opisal ktorys z tamtych stanow , USA jest przereklamowane ;)
nie ode mnie to zależne, bo to konkurs. oni narzucają regulamin zabawy, nie uczestniczy ;) jest to drugi etap konkursu o 13koloniach, które stały się zalążkiem USA.
a Ja tam juz nie wiem :)
Pensylwania to przede wszystkim Filadelfia a to prowadzi do Konstytucji Stanów Zjednoczonych a to prowadzi do 'wielkich nazwisk" w tym Franklina :) ( da Vinci XVIII w ) :D
chociazby spiskowa teoria dziejów :D
no ale sama instutycja masonerii ( wolnomularstwa) jest ciekawa i zrzeszała najwiekszych tego swiata
w efekcie zostawiłam Connecticut.
szkoda, że jakoś do tego nie doszłam wcześniej.
to od razu mieszamy do tego Kennedy'ego.?
ładnie to tak.?
ale kim sa figury.? wiesz, szczerze, ja nie mam przynudzać komisji, jak to czyni historyk w naszej klasie, ale im żywo pobudzać ciekawostkami...
nie dziękuję, aby nie zapeszyć...