Witam
Jeżeli nie podejdę w technikum do matury ani do egzaminu zawodowego to jakie będę miał wykształcenie a jakie po podejściu do matury(oczywiście z wynikiem pozytywnym).
Niektórzy mówią że podstawowe a inni że średnie nie pełne bez matury. Co uważacie na ten temat?
Pozdrawiam
Jakie wykształcenie bez matury po technikum? strona 1 z 2
po maturze - pomaturalne, po technikum - technika , jesli nie podejdziesz do matury ani do technika wtedy nie ma nic innego jak tylko nazwac cie czubkiem
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
technik to osobny tytuł :) na koniec szkoły jest egzamin na technika i jak go zdasz to masz technika, a jak nie to nie :)
zdasz maturkę to będziesz miał średnie z maturą :D
Kierowco uważaj na motocyklistów
http://www.youtube.com/watch?v=yQZq2xz1vb4&feature=related
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
bez matury ma się wykształcenie o stopień niższe niż średnie czyli teraz gimnazjalne, kiedyś podstawowe... jak slusznie zauwazyła morgan nie ma czegoś takiego, jak wykształcenie niepełne średnie czy niepełne wyższe...tak samo jak się kończy studia bez magistra czy licencjata ma się zwyczajnie średnie wykształcenie...
kończąc technikum bez tytułu technika, ale z maturą ma się wykształcenie średnie... natomiast broniąc dyplomu technika ma się dodatkowo zawód : technik (jaki? wpisac odpowiednie) ...
btw ... jesli ktoś ma wątpliwości reguluje to kodes pracy, któy nalicza lata pracy odpowiednio do wykształcenia... czyli średnie wykształcenie udowadniamy pracodawcy maturą, technika dyplomem, wyższe dyplomem licencjata lub mgra...
Hej...
Myślę że jeśli się nie podejdzie do matury ani do zawodowego ma się wykształcenie średnie nie pełne....
Można się zapytać o takie rzeczy nauczyciela np. od zawodu bądź wychowawcę...
Ja ogólnie chcę podejść do matury i do zawodowego...
I mam nadzieję że wszystko zaliczę;]
Serdecznie pozdrawiam;]