AJRISZzZ
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
AJRISZzZ
  9 września 2009 (pierwszy post)

W dany trójkąt równoboczny ABC wpisz trójkąt równoboczny, którego odpowiednie boki są prostopadłe do odpowiednich boków danego trójkąta.

Pomozcie :)

MaQ7
MaQ7
  9 września 2009
AJRISZzZ
AJRISZzZ: W dany trójkąt równoboczny ABC wpisz trójkąt równoboczny, którego odpowiednie boki są prostopadłe do odpowiednich boków danego trójkąta.

wg mnie to bedzie wygladac tak :P
AJRISZzZ
AJRISZzZ
  9 września 2009

no ok tylko gdzie tam masz kąty proste? :)

MaQ7
MaQ7
  9 września 2009
AJRISZzZ
AJRISZzZ: no ok tylko gdzie tam masz kąty proste? :)

kopnalem sie :P
chwilka trzeba to chyba odpowiednio ulozyc w srodku
AJRISZzZ
AJRISZzZ
  9 września 2009

ok :) ja juz nie jestem w stanie nic wymyslic w tym zadaniu ;p wiem tylko ze trzeba to zrobic jakas jednokladnoscia :)
mam wskazowke do zadania: z dowolnego punktu D nalezacego do odcinka AC poprowadz prosta prostopadla do boku AB. oznacz przez E punkt w ktorym przetnie ona ten bok. skonstruuj pomocniczy trojkat rownoboczny DEF i rozwaz odpowiednia jednokladnosc.

SelfishGirl
SelfishGirl
  9 września 2009
AJRISZzZ
AJRISZzZ: mam wskazowke do zadania: z dowolnego punktu D nalezacego do odcinka AC poprowadz prosta prostopadla do boku AB. oznacz przez E punkt w ktorym przetnie ona ten bok. skonstruuj pomocniczy trojkat rownoboczny DEF i rozwaz odpowiednia jednokladnosc.

wow czyli jedna potrafisz myslec:)
gratuluje.
przeciez takie zadanie przykladowe robi sie ne lekcji
pani tłumaczy
a Ty co wtedy robiłas..?/? malowałas się:P
AJRISZzZ
AJRISZzZ
  9 września 2009

nie robilismy przykladowego zadania na lekcji :)
a poza tym skoro nie chcesz pomoc to w jakiem celu wgl odpowiadasz na mojego posta? myslisz ze jestes fajna bo mi pocisniesz? :)
niewazne.

MaQ7
MaQ7
  9 września 2009

ok poprawiam sie po prostu wpisz mniejszy trojkat w srodek a jak maja sie zgadzac katy
to go obroco 30 stopni i bedzie ok :)

SelfishGirl
SelfishGirl
  9 września 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ok poprawiam sie po prostu wpisz mniejszy trojkat w srodek a jak maja sie zgadzac katy to go obroco 30 stopni i bedzie ok :)

bardzo kolezenski jestes
ale Ty jej to napiszesz ona pójdzie do tablicy bo nic z tego wiedziec nie bedzie i na spr dostanie pale..
moja droga ktos ci musi wytłumaczyc to najlepiej idz na korepetycje z matematyki:) przydadza ci sie:)))
AJRISZzZ
AJRISZzZ
  9 września 2009

tylko jest taki problem ze MUSZE w tym zadaniu zastosowac jednokladnosc :)

MaQ7
MaQ7
  9 września 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ale Ty jej to napiszesz ona pójdzie do tablicy bo nic z tego wiedziec nie bedzie i na spr dostanie pale.. moja droga ktos ci musi wytłumaczyc to najlepiej idz na korepetycje z matematyki:) przydadza ci sie:)))

po prostu trzeba sluchac na lekcji i cwiczyc cwiczyc cwiczyc :)
niestety mnie tez czasem dosiega lenistwo :D
AJRISZzZ
AJRISZzZ
  9 września 2009

a teraz sie akurat z Toba zgodze :) przydalyby mi sie korki :)

SelfishGirl
SelfishGirl
  9 września 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: po prostu trzeba sluchac na lekcji i cwiczyc cwiczyc cwiczyc :) niestety mnie tez czasem dosiega lenistwo :D

ale ona jest z tych osób którzy nie próbują zrozumiec i łatwych zadan nawet nie rozumieją:)
AJRISZzZ
AJRISZzZ
  9 września 2009

nie znasz mnie to nie oceniaj :)

MaQ7
MaQ7
  9 września 2009
AJRISZzZ
AJRISZzZ: nie znasz mnie to nie oceniaj :)

czekaj jak to ostatnio wymyslili jest dysleksja, dysgrafia a wiem dyskalkulia chyba to to odnosnie matmy ^^
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.