jakie przedmioty zdawaliście na maturze oprócz tych obowiązkowych? jaki z nich był najtrudniejszy?> co najlepiej teraz zdawać? jak ktoś by mi mógł wypisać jaki się zdaje przedmiot na maturze i na jaki kierunek można później pójść .
lista tematów
do studentów.
u mnie matma nie byla obowiazkowa wiec za moich czasow to byla matma na rozszerzeniu i fizyka tez na r
o dziwo... polski
matma sie przydaje na duzej ilosci kierunkow...
matma rozszerzona , angielski i polski na podstawie.
Co najtrudniejsze? z wyników wynika, że polski :D
a najlepiej zdawać przedmioty ścisłe... studia techniczne jak na razie mają większą przyszłość bo potrzebni są inżynierzy...
J. polski, j. angielski oraz historia [studia: filologia angielska - ciężko się dostać, łatwiej utrzymać (o ile lubi się studia językowa i przykłada do nauki) - w wielkim skrócie].
Na starej maturze nie trzeba bylo zdawac zadnych przedmiotow dodatkowych, wiec standardowo: matma, polak i francuski :D
zdecydowanie matematyka, ale nieoczekiwanie ja zdalam najlepiej :)
zalezy, co chcesz potem robic w zyciu - na jakie studia dostac...
Jesliwybierasz sie na jakis humanistyczny kier. wybierz jakis rpzedmiot humanistyczny, jesli planujesz studia na kier. scislym to nalepiej fiz albo chemie :)
Konto usunięte: ak ktoś by mi mógł wypisać jaki się zdaje przedmiot na maturze i na jaki kierunek można później pójść .
Uczelnie same ustalaja sobie jakie przemdioty trzeba zdawac na jaki kier, dlatego nalepiej popytaj na uczelniach :)
a ma to zaczac robic na dzien przed matura?
fakt, ale tylko na uczelniach technicznych
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)