Witam.
Rok studencki zaczyna się już za miesiąc a ja cały czas waham się nad wybraniem odpowiedniego kierunku, który będzie najbardziej przyszłościowy. Swoje rozważania zamknąłem w trzech kierunkach, jeśli ktoś jest obeznany z rynkiem pracy, proszę o podpowiedź:
- Grafika komputerowa na WSI
- Dziennikarstwo na WSHE
- Turystyka i Hotelarstwo na WSTiH
lista tematów
Studia, wybór kierunku.
grafika komputerowa:)
ale jeśli tego nie lubisz to nie polecam:)
najważniejsze jest to żebyś lubił to co będziesz robił :)
My ci raczej nie powiemy ... to zależy od Ciebie czym się interesujesz bardziej lub mniej i co byś chciał robić w przyszłości... Wg mnie najciekawszym jest grafika komputerowa - przyszłościowy jeżeli chodzi o finanse ...
Mam podobny problem co do wyboru studiów
- Uniwersytet Łódzki- Pedagogika, kier Kultura fizyczna ( taki łódzki AWF)
- Politechnika łódzka - Mechatronika lub Matematyka Stosowana
- Wyższa Szkoła Oficerska Wojsk Lądowych- rozpoznanie elektronicze
I teraz wybrać z rozsądku, czy według tego co mnie kręci ???
proste że to..kasa kasa kasa..w pracy rzucą Ci projekt a Ty robisz to w takim czasie jakim chcesz (z rozsądkiem rzecz jasna) i nikt Ci nic nie powie że się obijasz..bo nie ma kto Cię zastąpić..rzecz jasna trzeba być dobrym w tym
o chłopaku..mistrz kierunek..ukończysz studia, zdobędziesz 3-5 lat doświadczenia i wtedy to będą do Ciebie ludzie dzwonić, żebyś u nich pracował (wiem, bo pracuję w firmie która podprowadza takich ludzi z firm dla innych firm)..no i możesz krzyknąc 6-8 tys..jeżeli jesteś dobry;]
Konto usunięte: o chłopaku..mistrz kierunek..ukończysz studia, zdobędziesz 3-5 lat doświadczenia i wtedy to będą do Ciebie ludzie dzwonić, żebyś u nich pracował (wiem, bo pracuję w firmie która podprowadza takich ludzi z firm dla innych firm)..no i możesz krzyknąc 6-8 tys..jeżeli jesteś dobry;]
A tym bardziej, że profil jakiego się uczę w technikum to mechatronik :P 4 klasa teraz :D
Nawet mnie to interesuje, ale w sumie nie jestem jeszcze pewien kolejnych 5 lat. Z nauką nigdy problemów nie miałem a i czasem coś się wygrało na konkursach matematycznych i zawodach w piłkę nożną ...