do studiów jeszcze mi daleko,ale mam takie pytanko. Czy zawód psychologa jest dobrze opłacalny?.wiem ,że trudno się dostać bo dużo chetnych.Myślę też o turystyce , co o tym myślicie?.
lista tematów
pytanko strona 1 z 2
Ja sie na psychologie wybierałam pare lat ale w koncu sie rozmyslilam i pojde na pedagogike bo psychologia wydaje mi sie malo oplacalna
to nie jest ostatnio... a od wielu lat istnieje tenże TrYnD... w końcu zważ, że większość na fotce ma wpisane w zainteresowania: psychologia, fotografia, modeling etc. tylko czy na prawdę wiedzą o tym choćby troszeczkę?
wybierz to, co czujesz, że odpowiada twoim zainteresowaniom... nie pytaj innych, bo się unieszczęśliwisz... najlepiej weź kartkę wypisz plusy i minusy pracy którą chcesz wykonywać, albo wydaje ci się, że może być ciekawa... jeśli uznasz, że to jest to, to zacznij to robić... najlepiej zacząć od podstaw, udzielania się na forum* lokalnym, jeżeli cię zainteresują to na pewno trafiłaś w 100% w zawód, jaki chcesz wykonywać...
*oczywiście forum nie internetowym heh...
Wydaje mi się, że nie jest to opłacalne. Może i studia i są ciekawe, ale teraz jest tylu psychologów, pedagogów itp że można szału dostać. Myślę, że łatwo po tym pracy nie znajdziesz, dlatego lepiej poszukać czegoś innego. Co z tego, że będziesz na studiach, które wydają ci się fajne, skoro nic z tego nie będziesz miała. I nie jest to prawdą, żeby przy wyborze studiów kierować się zainteresowaniami- to też ważne, ale najważniejsze jest to żeby cały nasz wysiłek nie poszedł na marne i żeby po studiach nie zasilić grona bezrobotnych