ktore jest według was lepsze??
lista tematów
Liceum profilowanie, czy technikum?? strona 1 z 3
Technikum jest lepsze ;) ja wybrałem sie do budowlanego do klasy z architektowniem i mi sie podoba , nie zamienił bym sie^^
Nom tak, ale tam gdzie ja sie wybieram, sa tylko dwa profle typowo dziewczece ;))
no i ten dodatkowy jeden rok mnie troche przeraza bo mimow wszystko, zeby znalezc dobra prace bede musiała i tak pojsc na studia
byłem w LO informatycznym i gdybym poszedł nawet do Technikum Informatycznego nic by mi to nie dało w znalezieniu pracy
jak patrzę się na oferty pracy to tylko zatrudniają po szkole wyższej albo studentów informatyki , ale wiadomo jeżeli masz talent do pisania stron czy tam programowania to wykształcenie nie będzie potrzebne .
technikum jest teoretycznie lepsze bo po skończeniu tej szkoły masz zawód i możesz iść do pracy (studia nie są konieczne, mimo to dożo osób idzie później również na studia).
po LO nic nie masz.... jesteś nikim. Więc konieczne są studia żeby coś w życiu osiągnąć.
po LO nie dostaniesz pracy, a po technikum już prędzej.
Według mnie Liceum.
Nie znoszę przedmiotów ścisłych ,dlatego w Technikum nie dałbym sobie rady.
Ma się wykształcenie średnie ,więc nie pieprz głupot z łaski swojej.
po LO TEŻ DOSTANIESZ PRACĘ...
Znam wielu absolwentów Liceum ,którzy poszli na studia zaoczne i jednocześnie pracują ,by na te studia mieć.
Widzisz ,a jednak.
wiesz co ?:D co czytam temat w którym Ty się wypowiadasz to po prostu bania Ty tak się wywyższasz,że masakra. Wszystko wiesz najlepiej,Twoje zdanie jest najważniejsze. Weź dziewczyno otwórz oczy,bo już czytać tego nie można
liceum profilowane to w ogóle jakieś nieporozumienie jak zawodówka a technikum ? nie dość,że robisz rok dłużej,a przygotowanie do matury masz raczej średnie,to jeszcze po co Ci ono ? przecież np. jak pójdziesz do technikum inf. to informatykiem po nim i tak nie zostaniesz. Musisz mieć studia. A na studia raczej pierwszeństwo mają ci po ogólniakach,bo niby powszechnie wiadomo,że są zdolniejsi.