Witam.
Chcę się na niego wybrać, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Jak sądzicie?
lista tematów
Liceum, profil humanistyczny. strona 2 z 3
RapMoimZyciem: U nas też jest dziennikarski do wyboru ;pp
ale tam trzeba chyba więcej wypracować pisać?
aa ja z tego kiepsko haha xD
w większość szkół profil jest tylko z nazwy - jakoś trzeba je nazywać.
u mnie humanistyczny to rozsz. polski i historia, a dziennikarski - polski, wos.
Odnośnie wypracowań to wszystko zależy od nauczyciela jak prowadzi lekcje. Moja cudowna, wspaniała wychowawczyni przez pierwszą klasę zadała nam 5 wypracowań. Natomiast wychowawca i nauczyciel polskiego klasy humanistycznej zadawał praktycznie co tydzień. ;)
Ale do obowiązków klas dziennikarskich jest prowadzenie strony internetowej, było kilka spotkań z dziennikarzami, poetami, aktorem, dodatkowo moja klasa ma zajęcia z aktorem a w następnym roku mają być jeszcze w teatrze.
No w sumie to też zależy od szkoły.
Ja w gimnazjum jestem niby na dziennikarsko-teatralnym, a oprócz tych 5 polskich nie mam nic więcej. W 1 klasie jeszcze niby mieliśmy mieć jakieś wyjazdy co miesiąc do teatrów, kin itd. noo, ale jakoś na słowach zostało. Myślę, że złoże papiery tu i tu, a jeśli przymną mnie do oby dwóch to potem zdecyduje ;)
nie będą.
wszystko zależy gdzie się dostaniesz od tego w jakiej kolejności złożysz podania. (a jeśli zabraknie ci punktów na dany profil to przerzucają na kolejny z listy)
Nie ma tak dobrze, że wybierasz sobie na który ostatecznie pójdziesz - wyobraź sobie ile zrobiłoby to zamieszania.
ja jestem po pol-ang i troche więcej historii niby to jeszcze miałam i ni huhu teraz studiów porządnych znaleźć nie mogę...