jaka jest odleglasc do polski do kanady????
lista tematów
jaka jest??? strona 1 z 2
ty masz plowy zamiast mozgu. pytam sie normalnie ile jest to jakas kretynka pisze zmierz sobie. po prostu porażka
Konto usunięte: ty masz plowy zamiast mozgu. pytam sie normalnie ile jest to jakas kretynka pisze zmierz sobie. po prostu porażka
no a ty taki kretyn że nie umiesz sobie policzyć.?? he he a ty co masz zamiast mózgu.?? to chyba zbyt trudne do ciebie byc nie powinno skoro jak widać uważasz się za tak inteligensnego ;/
nie uwarzam sie za inteligentnego. ja bynajmniej mam mozg bo jak ktos by sie pytal ile jest to bym mu powiedzial a jak nie to bym sie w ogóle nie odzywal
Konto usunięte: no a ty taki kretyn że nie umiesz sobie policzyć.?? he he a ty co masz zamiast mózgu.?? to chyba zbyt trudne do ciebie byc nie powinno skoro jak widać uważasz się za tak inteligensnego ;/
taaaa a masz taką długa miarę ?
mapa + skala + linijka = good job
...Ignorance is bliss...
a potrafisz układać proporcje?
patrzysz jaka jest skala (np. 1: 20 000 000) później mierzysz odległość na mapie i układasz proporcje
1cm - 20 000 000 cm (
1cm- 20 000 000 cm (to zależy od skali mapy)
odległość na mapie- x
wymnażasz na krzyż, więc odległość z Polski do Kanady to:
x= 20 000 000 (to zależy od skali mapy) pomnożyć przez odległość na mapie
jeśli masz mózg to powinieneś sobie poradzić, a nikt tu nie prowadzi danych statystycznych, żeby lecieć ci z pomocą
Konto usunięte: 1cm- 20 000 000 cm (to zależy od skali mapy)
odległość na mapie- x
wymnażasz na krzyż, więc odległość z Polski do Kanady to:
x= 20 000 000 (to zależy od skali mapy) pomnożyć przez odległość na mapie
a ja zawsze inaczej liczę... ;/
odległość na mapie= x
np. to 20 000 000 cm skracam do kilometrów.... czyli bedzie to 200 kilometrów
i te 200 km. mnożę przez te x.... i mam wynik ;d