Czasami w rozprawkach na tescie pozwalają odwołac się oprócz literatury do sztuki lub filmu. Jezeli chcialabym odwolac się do filmu to czy wystarczy nazwisko rezysera czy musi byc cos jeszcze ? ( oprocz tego ze predstawie tam glownego bohatera oraz jego imie i nazw.)
lista tematów
Rozprawka - TESTY GIMNAZJALNE strona 1 z 2
Ja wolę rozprawkę chyba niż charakterystykę... Nie wiem czy zwróciłaś uwagę na to że rozprawka wypada jakby co dwa lata :) Raz jakaś charakterystyka, a raz rozprawka. Poza tym ja jestem typową humanistką heh. Ze wszystkiego 4,5...A z matmy ? 2 naciągana heh
ja nie chce charakterystyki;/
Oraz recenzja blee;/// trzeba znac znajomośc ksiązki, a nie wszystko pamiętam.
rozprawka, opowiadanie, list... jak najbardziej..oby był łatwy temat"D
moja koleżanka miała sen proroczy i kazała mi przypomnieć sobie 'Faraona', ciekaw jestem jak to się do rzeczywistości odniesie. x D
Konto usunięte: moja koleżanka miała sen proroczy i kazała mi przypomnieć sobie 'Faraona', ciekaw jestem jak to się do rzeczywistości odniesie. x D
Ja też miałam sen proroczy mówiący:"Przypomnij sobie "Krzyżaków" i mity bo jak nie to w łeb!"
Konto usunięte: Jezeli chcialabym odwolac się do filmu to czy wystarczy nazwisko rezysera czy musi byc cos jeszcze ? ( oprocz tego ze predstawie tam glownego bohatera oraz jego imie i nazw.)
ja bym przedstawiła jeszcze pokrótce trochę fabuły tak dla pewności...