Jakiś czas temu,pisałem o swoim dylemacie,odnośnie wyboru między pewnym mieszkaniem z koleżankami i kumplem domatorem a niepwnym mieszkaniem wraz z moimi dobrymi,rozrywkowymi kumplami.
Otóż,byłem już zdecydowany,na ten !. wariant,niestety kumpele nagle zmieniły zdanie,i wybrały tylko 1 kumpla,więc mi pozostało tylko to niepewne,boję się ,że się to nie uda i zostanie mi tylko akademik... ehhh
I tu moje pytania,wątpliwości ?
1. Ciężko o miejsce w akademiku ?
2.Ciężko o miejsce w akademiku w Poznaniu ?
3. Czy źle mieszka się w akademiku ?
4. Dają jakieś wyżywienie tam? Jeśli tak to czy jest przymus płacenia i żarcia tam ....
5.Jakie są minusy mieszkania w akademiku ?
6.Jakie są plusy mieszkania w akademiku ?
7. Lepiej w wynajętym mieszkaniu czy akedemiku mieszkać ?
lista tematów
akademik
Roznie z tym bywa...
Ale musisz sie z tym liczyc, ze w pierwszej kolejnosci o akademik moga sie starac osoy z najbiegniejszych rodzin i mieszkajace najdalej..
nie mieszkam, wiec nie wiem.
Ale z tego, co mam znajomych wynajmujacych mieszkania i mieszkajacych w akademikach, to zdania sa podzielone...
zalezy, co kto lubi...
Konto usunięte: 4. Dają jakieś wyżywienie tam? Jeśli tak to czy jest przymus płacenia i żarcia tam ....
Jedzenie we wlasnym zakresie, ale na maisteczkach studenckich sa roznego rdzaju jadlodajnie, gdzie mozesz sobie wykupic posilki.
zalezy, co dla kogo jets plusem a co minusem...
na pewno masz mniej prywatnosci niz w wynajmowanym mieszkaniu...
mozliwosc poznania wiekszej ilsoci ludzi, latwiejszy dostep do notatek itp...
mogac wybierac wybralabym mieszkanie
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
ziome, jesli chcesz sie nauczyc czegos na studiach a nie odwalic dla odwalenia, to lepiej idz namieszkanie
w akademiku jest super;D poznajesz wiele osob sa imprezy ;) zawsze mozesz o pomoc poproscic ludzi ze starszych rokow ;D ja bardzo bym chciala mieszkac w akademiku ale niestety wybralam studia w swoim miescie wiec nie mam takiej mozliwosci ;( ale czesto przebywam w akademiku u znajomych i na prawde jest super;D imprezy na korytarzach ;d wspomnienia do konca zycia ;)