heyka ;p mam taką głupia facetkę od geografii zadała mi 10 zadań do zrobienia 6 z nich zrobiłam za pomocą koleżanki xd Zostały mi 4 i za nic ich sama nie zrobie
Proszę was pomóżcie mi chociaż 2 ;)
1.Oblicz jaka bedzie temperatura na "Monte Blant" jeśli na rysach jest -10stopni C
2.Oblicz jaka bedzie różnica temperatur miedzy rysami a "Mont Ewerest"
3.Oblicz wysokość słońca dla wszystkich pór roku dla miejscowości o szerokosci geograficznej 35 stopni [25min] N
4.Oblicz która godzina czasu miescowego słonecznego bedzie w miejscowości "x" {25stopni] W . Gdy w miescowości "y' 70stopni W jest południe słoneczne .
Prosze was przynajmniej 2 z tych co wymieniłam ^^ ;*
lista tematów
hmmm ? Geografia ? xd
tak trudno znaleźć jaką wysokość ma "Monte Blant" (tylko ciekawe co to chyba chodziło Ci o Monte Blanc!) i Rysy, znaleźć co ile spada temperatura o ile i później policzyć ?
to tak samo. i oczywiście błąd Mont Everest !
Konto usunięte: 3.Oblicz wysokość słońca dla wszystkich pór roku dla miejscowości o szerokosci geograficznej 35 stopni [25min] N
4.Oblicz która godzina czasu miescowego słonecznego bedzie w miejscowości "x" {25stopni] W . Gdy w miescowości "y' 70stopni W jest południe słoneczne .
do tego to są wzory. nie chce mi się szukać, masz je na pewno w książce. z liczeniem sobie chyba poradzisz, to nic trudnego ?
no właśnie te przykłady są proste.