EyyNieDotykajMnie
EyyNieDotykajMnie
  25 stycznia 2009 (pierwszy post)

[color=violet]Mam zrobić projekt na niemiecki:skok2: niby proste :] tylko o ulubionym sporcie...
Więc tak napsize co już udało mi się wymyślić: (polski- niemiecki)

Naszym ulubionym sportem jest siatkówka. To sport dla dwóch drużyn. W drużynie jest 6 graczy. Na boisku jest 12 graczy. Na środku boiska wisi siatka. W grze są dwie rundy. W turnieju są 2 rundy. Jeśli jest remis gra się 3 rundy. Naszą ulubioną siatkarką jest Agata Mróz. My gramy w szkole w drużynie, jeździmy na zawody i wygrywamy dużo pucharów lub medali. My jesteśmy wielkimi fankami siatkówki, kochamy ten sport.

A teraz to co napisałam po niemiecku :D :
Unsere Lieblingssport ist Volleyball. Das ist Sport fur zwei Team's. In Team ist sechs Spieler. Auf dem Sportplatz ist zwolf Spieler. In der Mitte Sportplatz hangt Netz. In Turnier sind zwei Runde. Wenn Remis ist, spiele sich drei Runde. Unsere Lieblingsvolleyballerin (uwaga to jest pewnie źle, bo nie wiem jak napisać słowo siatkarka) ist Agata Mróz. Wir spielen in Schule in Team,wir fahren auf dem Wettkampf und gewinnen viele Pokale oder Medaile. Wir sin groBen Fan fur Volleyball.

Pomożecie?:P Jeśli macie to komentować tekstami typu: ,,Trzebabyło się uczyć" lub ,,Znajdź sobie w googlach" to nie komentujcie wcale... Tym mi w niczym nie pomożecie:))

aloneson
aloneson
  25 stycznia 2009

Naszym ulubionym sportem jest siatkówka. To sport dla dwóch drużyn. W drużynie jest 6 graczy. Na boisku jest 12 graczy. Na środku boiska wisi siatka. W grze są dwie rundy. W turnieju są 2 rundy. Jeśli jest remis gra się 3 rundy. Naszą ulubioną siatkarką jest Agata Mróz. My gramy w szkole w drużynie, jeździmy na zawody i wygrywamy dużo pucharów lub medali. My jesteśmy wielkimi fankami siatkówki, kochamy ten sport.

Unser Lieblingssport ist Volleyball. Beim Volleyball stehen sich zwei Teams gegenüber. In einem Team gibt es 6 Spieler. Das Spielfeld ist in der Mitte durch ein Netz geteilt. Ein Spiel besteht aus zwei Runden. Bei einem Gleichstand werden drei Runden gespielt. Unsere Lieblings- Volleyballspielerin ist Agata Mroz. In der Schule spielen wir in einem Team, wir fahren auf Turniere und gewinnen viele Pokale oder Medaillen. Wir sind große Volleyballfans, wir lieben diesen Sport.

EyyNieDotykajMnie
EyyNieDotykajMnie
  25 stycznia 2009

Dziękuję:D O ile jest to dobrze ;D

aloneson
aloneson
  25 stycznia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Dziękuję:D O ile jest to dobrze ;D

Proszę :]
gdyby nie było dobrze bym nie pisał tego :D
Kandaules
Kandaules
  25 stycznia 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: O ile jest to dobrze

nic lepszego nie znajdziesz !!!
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.