mam do napisania rozprawkę "Dlaczego się uczymy?"
na razie napisałam tylko tyle ;
Wiedza pozwala nam realizować się w życiu, urzeczywistniać plany, osiągać cele. Dzięki niej umiemy krytycznie patrzeć na świat i oceniać otaczającą nas rzeczywistość. Uczymy się aby zdobywać wiedzę niezbędną we współczesnym świecie, a także po to ,by być wartościowymi ludźmi.
kto mi pomoże dopisać coś jeszcze ? ;/
przecież to nawet jak rozprawka nie wygląda ;|
lista tematów
Rozprawka. Kto pomoze ?
uczymy sie by rozwijac pamiec i osobowisc
uczymy sie by byc wyksztalconym czlowiekiem
uczymy sie dla kraju [dzieki fachowcom mozna cos rozwinac]
uczymy sie zeby byc jak najlepsi w swoim zawodzie
uczymy sie bo potem mozna wiedze wykorzystac i w teleturniejach wygrywac;d
ale jak dobrze pamiętam rozprawka jest z tezy argumentów i potwierdzenia tezy albo hipoteza, argumenty teza wiec to jest jeszcze źle napisane gramatycznie...
Wstęp:
Postawienie zapytania: "Dlaczego się uczymy" oraz wstępnie, Twoje zdanie na ten temat (potwierdzenie, negowanie)
Rozwinięcie:
podanie co najmniej 3 argumentów, z uzasadnieniem.
1#. Aby dojść do czegoś w życiu
2#. Aby nadal się rozwijać
3#. Aby być kimś wartościowym.
Wystarczy,że rozwiniesz to podając przykłady z życia wzięte.
Zakończenie:
Podsumowanie argumentów, końcowe zdanie na ten temat. Możesz też napisać jakąś mądrość życiową na ten temat.
Jeśli do tego się zastosujesz, dostaniesz b.dobrą ocenę.;)
Postawienie zapytania: "Dlaczego się uczymy" oraz wstępnie, Twoje zdanie na ten temat (potwierdzenie, negowanie)
Rozwinięcie:
podanie co najmniej 3 argumentów, z uzasadnieniem.
1#. Aby dojść do czegoś w życiu
2#. Aby nadal się rozwijać
3#. Aby być kimś wartościowym.
Wystarczy,że rozwiniesz to podając przykłady z życia wzięte.
Zakończenie:
Podsumowanie argumentów, końcowe zdanie na ten temat. Możesz też napisać jakąś mądrość życiową na ten temat.
Jeśli do tego się zastosujesz, dostaniesz b.dobrą ocenę.;)
Mam sczerniałą duszę. Bo czym bez Ciebie jest lato wspaniałe? Gdy Ciebie nie ma nawet ptaki milkną.
Marilyn Manson and Hey Fan ♥
Marilyn Manson and Hey Fan ♥
trzeba trochę się wziąć za polski bo jak trafi się na jakimś egzaminie czy gdzieś napisać samodzielnie to będzie bardzo trudno, a na pomoc bym nie liczyła.. :)
Konto usunięte: trzeba trochę się wziąć za polski bo jak trafi się na jakimś egzaminie czy gdzieś napisać samodzielnie to będzie bardzo trudno, a na pomoc bym nie liczyła.. :)
Proponuję, żebyś wzięła się w końcu za robienie swojego plakatu. Otrzymałaś już wskazówki co i jak, więc cześć. Tu się pomaga, a nie radzi.