Witam
Wiecie juz na jaki profil chcecie isc do liecum..?
Ja mam kompletny dylemat.. W przyszłości chcialabym byc advokatem, architektem lub księgową... I na jaki profil musze sie udac na poszczegolny zawod..? I ktory zawod uwazacie za lepszy.. ?
ostatnia klasa gimnazjum. strona 1 z 4
Znaczy sie domyslam iz prawny to humanistyczny profil, a te dwa inne to ekonomiczny..!ale nie ma bardziej szczegolowych profili..? :P
Zawsze chciałem tam iść, w głowie jednak mi nie daty, z tegoż właśnie powodu raczej stroniłem od owego profilu. Poszedłem do technikum, czego teraz co najmniej lekko żałuję. Moim zdaniem osoby czy też młodzież, zwał jak chciał, w trzeciej klasie gimnazjum jeszcze nie myślą o przyszłości racjonalnie a raczej kierowane są znajomościami; przyjaciółmi, namową rodziców czy jeszcze innymi, czynnikami epizodycznymi. Bezsens polskiej polityki.
no wlasnie niby lubie historie i Wos, gorzej z polskim.. :|
ale podobno zeby isc na advokata trzeba miec kogos w rodzinie...
bo inaczej bardzo ciezko ejst sie dostac na praktyki..
ogolnie to prawda..?
Jeśli chcesz być prawnikiem, a co za tym idzie, studiować prawo, musisz być inteligentna, a to już nie mnie oceniać.
polski Ci jest średnio potrzebny, już bardziej angielski.
a jak Ty, jelsi mozna zapytac, masz prawnika w rodzinie...?
Czy po prostu ryzykujesz lub nie wierzysz w to, ze trudno jest sie dostac..
pamiętaj, że zawsze możesz mieć wybór.
ja byłam na profilu humanistycznym w LO, a obecnie jestem na studiach technicznych.
więc to, że będziesz na profilu human lub ścisłym wcale nie oznacza, że nie będziesz mogła zdawać na maturze przykładowo rozszerzonej historii lub matematyki. lub obu naraz :)