No i jak tam wam poszła maturka próbna :D ?
Moim zdaniem tekst był ciekawy ale pytania były bez sensu :) chociaż niezbyt trudne.....
a praca jak najbardziej cacy :P
No I Po Próbnej z Polaka :D strona 2 z 3
lubie pisać z polskiego, bo ściemy można walić
ten tekst mi spasował, bo akurat sport lubię, więc miło mi się czytało i tylko na to 1 pytanie nie odpowiedziałem :P
a wypracowanie pisałem na 2 temat ;]
Pytania było trudne do zrozumienia, ale wystarczyło skorzystać ze słownika poprawnej polszczyzny i dużo można było się dowiedzieć np z tymi cudzysłowami. :)
W pytaniu zamkniętym dałem odpowiedź C jak chyba większa cześć piszących, a wypracowanie to też na drugi temat, nic chciałem czytać tych wierszy, wolałem Ludzi bezdomnych bo nie dawno ich przerabiałem i pamiętałem jeszcze Judyma.
Powodzenia w poniedziałek i we wtorek.
Jestem Polakiem więc
pisze po Polsku.
bez rewalacji, ale tragedii też nie ma.
tak, tekst przyjemny, pytania dość proste, a cz miałam wrazenie ze w kazdej odp pisze to samo, ubierajac jedynie w inne slowa, zobaczym jak wyjdzie.:>
temat z ludzi bezdomnych mi nie odpowiadal, wiec rzucilam sie na pierwszy. ;-)
pisalam temat drugi chociaz pierwszy tez do najtrudniejszych nie należał ale w 2 miałam wieksze pole do popisu bo dosc dobrze pamietam tresc ludzi bezdomnych. Nie byla trudna, choc niekotre pytania dziwne i ciezko bylo ulozyc odpowiedz w wyznaczonym do tego miejscu... musialam wyjezdzac za wyznaczony obszar :/ mysle ze w miare dobrze mi poszla ale jak bedzie naprawde to sie okaze :) mam tylko nadzieje ze ta w maju nie bedzie trudniejsza bo zwykle probna byla trudniejsza, czy to testy w gimku czy matura a ta prawdziwa latwiejsza.. mam nadzieje ze tak bedzie i w tym roku...
Uniwerystet Łódzki.
W praktyce - na pierwszym roku straszny przesiew, w ogóle u nas na wydziale jest ciezko.
Wielu ludzi nie chcąc rezygnować ze studiów sie poprzenosiło na inne uczelnie.
Masa wiedzy - łacina, historia, filozofia, ale z drugiej strony też gramatyka, dialektologia.
Studia wyglądają zupelnie inaczej niz lekcje w liceum (to mowie od razu:)
bardziej przypominają średniowieczny system uczenia.
Jesli chcesz isc na polonistyke to przede wszystkim rozwiniesz sie duchowo, o wielkich zarobkach nie ma co marzyc.
Nie, nie mamy z sobą nic wspólnego.
rozumienie z tekstu łatwiutkie...
ja pisałam na temat 1....
Akurat kiedyś miałam identyczne wypracowanko napisać w gimnazjum więc wiedziałam co jest pięć...
moim zdaniem ta była łatwiejsza niż to z co przyszło z operonu...
zobaczymy co przyślą na właściwą miejmy nadzieję że coś jeszcze łatwiejszego
Jako tako.
Zobaczymy po wyniku.
dlatego m.in zrezygnowałam z filologii...