Słuchajcie mam takie pytanie...pani dyrketor nam ogłosiła, że musimy za te matury zapłacić 10 zyły...czy u was(innych szkołach/miastach) też wniesiono taką opłate ?
lista tematów
Matura Próbna 2009 strona 1 z 2
Hehe szkoła chce na was zarobić... Ale tak nie można, matury z tego co wiem podlegają pod Centralna Komisję Egzaminacyjną, która sponsorowana jest ze skarbu państwa, więc szkoła nic za to nie płaci... Więc dlaczego niby uczniowie mieli by uiszczać takowe opłaty? Takie cos to tylko do UWAGI na TVNie :P
Może nagram cos jutro telefonem xD
Jak pani dyrektor potrzbuje $ na szkołe to przecież może powiedzieć...wszyscy by pomogli...
Konto usunięte: matury z tego co wiem podlegają pod Centralna Komisję Egzaminacyjną, która sponsorowana jest ze skarbu państwa, więc szkoła nic za to nie płaci...
Też mi się tak wydaję...
U mnie rok temu tak bylo ze pierwsza byla za free bo byl na to sponsor ze wydrukowal arkusze i pislismy z polskiego jezyka nowzytnego i dodatkowego a z druga probna to tak bylo ze nie mialo jej byc bo nie bylo na to funduszy ale wkocu sie odbyla z dodatkowego przedmiotu bo ktos mial znajomosci w drukarni i wkoncu tak wyszlo ze nie placilismy :)
u mnie babka od polskiego mówiła, że te matury są darmowe... te co były w grudniu, czy tam kiedyś z Operonu były płatne i dlatego nie były robione we wszystkich szkołach, tylko w tych, co miały na to kasę ;]