co doradzicie
czy wybrac technikum mechaniczne
czy tez moze technikum marketing
albo jakies propozycje zeby bylo latwo i szybko....
Jaka wybrać szkołę strona 1 z 2
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
przeciez teraz jest tak ze nie wazne na co pojde wazne ze mam wyksztalcenie srednie...
wiec gleboko mam to co ja lubie.. wazne zeby szybko i latwo to poszlo dlatego pytam.
tak jak koleżanka wyżej napisała kieruj sie zainteresowaniami i tym co chcesz robić
a jeśli chcesz przejść przez szkołe średnią łatwo i szybko to polecam LO a nie technikum, w chwili obecnej jestem w IV klasie tech teleinformatycznego też mi sie wydawało że tech będzie łatwiejsze no i nazwa kierunku mnie skusiła :P a teraz żałuje że do LO nie poszedłem,
nie twierdze że tak jest we wszystkich technikach ale przez te 4 lata nie nauczyłem sie prawie nic, na lekcjach z przedmiotów zawodowych zamiast robić ćw zmagaliśmy się głownie z nie działającym sprzętem pamiętającym jeszcze komune, za pól roku czeka mnie egzamin zawodowy i małe są szanse na zdanie (żeby maturę zdać trzeba mieć 30% a na zawodowym 70% -przynajmniej tak u mnie jest:/ )
więc radze ci sie zastanowić, ja tego nie zrobiłem i tera żałuje bo do LO też się dostałem ale uparłem sie na tech żeby mieć zawód i wyszło z tego co wyszło :P
no tak ale technikum informatyczne to matematyka sciasla tam jest nie poradze sobie...
a na mechanicznym sa przedmioty sciasle jak w gim i zawod nie wiem co wybrac ogolenie to nie chce isc do samej zawodowej to odpada i do liceum tez... bo za duzo lat i za trudno
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)