jak złożę papiery do kilku liceów i np. w 3 mnie przyjmą. będe mogła wybrać sobie do którego isć?
lista tematów
liceum strona 1 z 2
jesli nadal jest tak jak bylo za moich czasow czyli 3 lata temu , to wybierasz 3 szkoly a zostaniesz przyjeta wg tego ktora wybierzesz jako pierwsza, no chyba ze zabraknie ci punktow to wtedy idziesz do kolejnej z listy...
Dostajesz sie do pierwszej szkoly, ktorej odpowiadaja Twoje wyniki. Dlatego wybor pierwszej szkoly jest najwazniejszy, bo ejsli tam Cie przyjma, to tam tez od razu ladujesz. Przynajmniej u mnie tak bylo. Dopiero jak 1 szkola odrzuci Twoje papiery, to wysylaja je do szkoly z wyboru 2 i tak w kolko ;)
Konto usunięte: Dopiero jak 1 szkola odrzuci Twoje papiery, to wysylaja je do szkoly z wyboru 2 i tak w kolko ;)
Tak?
Za moich czasów dostarczało się papiery do trzech szkół, do jednej oryginały, do innych kopie, czekało na wyniki, decydowało na jedną ze szkół a z pozostałych odbierano złożone wcześniej papiery. .
Kiedy składałeś? ;)
a ja mam inne pytanie
jesli zloze podanie do pewnego liceum to to podanie liczy sie na jeden profil ? czy po prostu jak sie dostane do tego liceum to mam sobie wybrac profil? :D
Dorqa: jesli zloze podanie do pewnego liceum to to podanie liczy sie na jeden profil ? czy po prostu jak sie dostane do tego liceum to mam sobie wybrac profil? :D
Ja o ile dobrze pamiętam zaznaczałam profil na podaniu, na jaki składam. ;)
Czyli podanie na jeden profil.
Ale wiesz, ja do liceum składałam papiery trzy czy cztery lata temu, to nie wiem jak jest teraz dokładnie.
No ja skladalem 3 lata temu, bo teraz w maturalnej jestem. I zanosilem papiery tylko do szkoly 1 wyboru i jak tam na zaden profil sie nie dostalem, to wysylali papiery do szkoly z 2 wyboru i tam jak juz sie dostalem na pierwszy wybrany profil, to tam mnie zostawilo I chyba nawet nie wysylali do szkoly 3 wyboru papierow ale pewny nie jestem. Na stronie wiem, ze byla tylko ta szkola i profil na ktory sie dostalem.
Dlatego tez nauczyciele uczulali nas na to, zeby wybierac na poczatku te szkoly i profile, na ktore chcemy najbardziej sie dostac, bo byly pamietam osoby, ktore nie zwrocily uwagi na kolejnosc i z dosc duza liczba punktow, ladowaly w slabszych szkolach Ale pozniej i tak duzo ludzi zmienialo szkoly bezposrednio, wiec ten caly wybor elektroniczny to taki pic na wode i jest stworzony po to, by te nabory przebiegaly szybciej