Mam do napisania taką pracę:
Analizując podane fragmenty "Makbeta" Szekspira i "Romantyczności" Mickiewicza, określ przyczyny i przejawy obłędu bohaterek w kontekście romantycznego światopoglądu.
I w ogóle nie mam na nią koncepcji. Nie mam pojęcia jak zacząć, co umieścić w rozwinięciu. W jaki sposób to ująć. Podobno ma to być analiza porównawcza, ale jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić. Zawsze zaczynałam pisać tę pracę ze schematem:
opiszę światopogląd romantyczny, wspomną o sporze z klasykami. Dalej zinterpretuje obydwa teksty, opiszę przyczyny obłędu ... w końcu i tak kończyłam na tym, że całość opierała się na tym, jak to klasycy nie potrafili zrozumieć romantyków i nie potrafiłam z tego wybrnąć. Dlatego proszę o jakąkolwiek pomoc:)
lista tematów
Polski...
MiikaxD: opiszę światopogląd romantyczny, wspomną o sporze z klasykami. Dalej zinterpretuje obydwa teksty, opiszę przyczyny obłędu ... w końcu i tak kończyłam na tym, że całość opierała się na tym, jak to klasycy nie potrafili zrozumieć romantyków i nie potrafiłam z tego wybrnąć. Dlatego proszę o jakąkolwiek pomoc:)
i w czym mamy Ci pomóc?
MiikaxD: opiszę światopogląd romantyczny, wspomną o sporze z klasykami. Dalej zinterpretuje obydwa teksty, opiszę przyczyny obłędu ... w końcu i tak kończyłam na tym, że całość opierała się na tym, jak to klasycy nie potrafili zrozumieć romantyków i nie potrafiłam z tego wybrnąć. Dlatego proszę o jakąkolwiek pomoc:)
no własnie tak
...Ignorance is bliss...