siemka ;)
mam pytanie ... jest tu ktoś dobry z niemieckiego ???
potrzebuje napisać list w tym jezyku.... ktoś mi pomoże ? temat to : przedstaw koledze z wiednia wybrany zabytek polski.
pytania pomocnicze do listu :
1.co warto zobaczyć
2.z jakiego wieku pochodzi zabytek
3.przez kogo jest odwiedzany
4.dlaczego warto go zobaczyc
lista tematów
niemiecki.... strona 1 z 2
Konto usunięte: siemka ;)
mam pytanie ... jest tu ktoś dobry z niemieckiego ???
potrzebuje napisać list w tym jezyku.... ktoś mi pomoże ? temat to : przedstaw koledze z wiednia wybrany zabytek polski.
pytania pomocnicze do listu :
1.co warto zobaczyć
2.z jakiego wieku pochodzi zabytek
3.przez kogo jest odwiedzany
4.dlaczego warto go zobaczyc
kurna chętnie bym pomogła bo mialam to na piatek :D ale napisala za mnie koleżanka i niestety oddalam juz babce.. ; / także lipon.. ale ten niemiecki to z lekka ciezki jezyk jest..
to w języku polskim....
sadze ze jednym z wartych uwagi zabytków polskich jest wawel. pomimo tego ze od około 400 lat nie jest siedzibą władców polski nadal łączy polaków. na rynku głównym możesz zobaczyć sukiennice, maszkary, wieże ratuszową. warto zobaczyć również mały rynek, mury obronne oraz ulice Krakowa....
a po niemiecku jak tro ujac ??
no moje oko to dziwnie wymyśliłaś
In Polen gibt es viele Sehenwuerdigkeiten, die sehenswert sind. Zu ihnen gehoert Wawelschloss. Trotz, dass er seit uber 400 Jahre kein Herrschensitz ist, bindet er weiter Polen. Am Marktplatz kannst du Tuchhallen, Maskarone, und Rathaus sehen. Es ist gut auch klein Markt, Schutzmauer und Strassen von Krakau zu besuchen.
Ja tu zrobię Meksyk.
Ich finde eine besuch wert ist polnisch denkmal ist wawel. sogar so mit 400 jahre ist nicht sitze regierung polnisch noch verbindet Leute. auf dem hauptplatz;......
dobrze ten początek czy lipa ????
dobrze ten początek czy lipa ????
In Polen gibt es viele Sehenswürdigkeiten, die sehenswert sind. Zu ihnen gehört Wawelschloss. Trotz, dass er seit über 400 Jahre kein Herrschaftssitz ist, bindet er weiter Polen. Am Marktplatz kannst du Tuchhallen, Maskarone, und Rathaus sehen. Es ist gut auch klein Markt, Schutzmauer und Strassen von Krakau zu besuchen.
hehe. nie zapomnij o umlautach ;D