dobry .
mniej wiecej.
Jak mam temat o języku w reklamie, i by przedstawić na podanych przykłądach to bedzie gustowne jak wyjaśnie pokrótce co to jest reklama i skąd się wzieła ?
mała pomoc jak to ująć ?
zarys ogolny co na początku ?
lista tematów
praca maturalna. strona 1 z 2
ja mam motyw smierci....rowniez juz zaczynam o tym myslec trzeba przeczytac jakies ksiazki a nie czytam tych obowaizkowych od gimnazjum
my tez mamy niedlugo a cisna nas z przedmiotow i nawet nie ma zbytnio czasu na przygotowanie do matury
Krótki wstęp o czym jest prezentacja.
Zamieszczenie definicji słownikowej (którą musisz znać na pamięć,niestety ) reklamy. Następnie tak jak napisała aaaczarna - jakie są typy reklam, jakie środki są wykorzystywane by trafić do konsumenta,jaka jest specyfika języka reklamy i jakie są chwyty reklamowe. Jakbyś jeszcze dał prezentację multimedialną albo namacalne przykłady na prezentacji (nie tylko słowa) - to powinieneś mieć bardzo wysoką notę z prezentacji ;)
Oczywiście - moja koleżanka miała temat z działu literatury w połączeniu ze sztuką, obyczaje staropolskie, czy coś w podobie. Poszła w stroju ludowym i mimo, że zapomniała połowy tekstu to dostała 95%.
Tak wyglądała:D
Łukaszku:) oczywiście - powinieneś działać według zasady od ogółu do szczegółu