Czy uważacie że klasy są zbyt duże? ( ilość osób )
Nie warto byłoby mniejsze klasy (mniej ludzi) , a lepiej przygotowane (łatwiej wytłumaczyć coś 15stu osobą, niż 30. Z czego połowa nie rozumie) ?
Wielu nauczycielom by to ułatwiło prace. Jak myślicie?
Nauczyciele nie wszyscy są przygotowywani do bycia wychowawcami, powinni przejść jakieś kursy itd. Są takie? - czemu tylu nauczycieli nie potrafi sobie dać rady ? - chociaż wielu z nich naprawdę dużo chęci ma ?
lista tematów
klasy strona 2 z 6
Konto usunięte: Moim zdaniem o wiele lepiej pracowałoby się z taką 15-osobową klasą,
niż z taką, co liczy 2 razy tyle...
też jestem tego zdania
Konto usunięte: J mam klase 28 osób, na angielskim dzieli się ja na pół czyli mniej wiecej opo 14 odób wychodzi i jest dużo lepiej!.
no właśnie, niestety by nauczycieli więcej musieli zatrudniać więcej płacić itd;/
o jacie, spora :)
Dla mnie klasy moga byc i 50 osobowe. Zle sie zachowuja to ochroniarz podchodzi z pradzikiem i jest cicho 
Akurat moja byla klasa nigdy nie zostala ukarana...
Mogli robic co tylko chcieli.
Wyzywali nauczycieli, tortutowali uczni itd

Konto usunięte: Nie warto byłoby mniejsze klasy (mniej ludzi) , a lepiej przygotowane (łatwiej wytłumaczyć coś 15stu osobą, niż 30. Z czego połowa nie rozumie) ?
prawda,
Konto usunięte: Nauczyciele nie wszyscy są przygotowywani do bycia wychowawcami, powinni przejść jakieś kursy itd. Są takie?
mają na studiach metodykę ( która w nauczaniu jest bezużyteczna )
oraz pedagogikę.
bo są sterroryzowani przez uczniów.

Konto usunięte: Klasy są w sam raz =) akurat moja teraz liczy 26 chłopaków i tylko 4 dziewczynki xD
Im więcej osób w klasie tym weselej !
A, że nauczycielom jest trudno to już ich sprawa ;)
Są kursy na bycie wychowawcą, bynajmniej tak mi się wydaje.
Nauczyciele nie dają sobie rady, bo nie potrafią wyrobić sobie autorytetu wśród młodzieży.
Chęci to nie wszystko ;)
niekoniecznie, często młodzi nie rozumieją co się do nich mówi :D takie odbieram wrażenie :d - może nauczyciele powinni takich wysłać do szkól specjalnych ( chociaż odbieram wrażenie że tam są częściej dojrzalsi uczniowie niż w normalnych
Konto usunięte: Dla mnie wystarczajaco, przynajmniej sie cos dzieje.
Ale 40 osob to juz by byla lekka przesada
ano, bywa
ale fajna :D
każdy więcej wie
aha, biedni :D
Konto usunięte: Dla mnie klasy moga byc i 50 osobowe. Zle sie zachowuja to ochroniarz podchodzi z pradzikiem i jest cicho
no coś o tym wiem :P u nas uczniowie pluli nauczycielom do picia, szpilki podkładali na krzesła. Dawali tabletki do jedzenia na przeczyszczenie. Wyzywali od debili itd; p
Konto usunięte: i nauczyciele zapanować nad nią nie mogli. Ale teraz 3 nie zdało a 4 ma poprawkę więc będzie mniejsza.
ano możliwe
tak, już to widzę :D a raczej tego nie widzę :D