lista tematów
co zdawać na maturze żeby iść na germanistykę?
Moje pytane takie jak w temacie, chcę iść na germanistykę na uniwersytecie Wrocławskim ale nie wiem z jakich przedmiotów oprócz rozszerzonego niemieckiego liczą tam jeszcze punkty. Bardzo proszę o odpowiedz kogoś zorientowanego :)
NieLubieSieDzielic: Moje pytane takie jak w temacie, chcę iść na germanistykę na uniwersytecie Wrocławskim ale nie wiem z jakich przedmiotów oprócz rozszerzonego niemieckiego liczą tam jeszcze punkty. Bardzo proszę o odpowiedz kogoś zorientowanego :)
zazwyczaj na kierunki językowe poza zdawanym naturalnie rozszerzonym językiem w tym wypadku niemieckim, trzeba też zdawać rozszerzony język polski.
Jeżeli chodzi o wspomniany przez Ciebie UW, to wygrzebałem w Internecie następującą informacje.
Uniwersytet Wrocławski
Wydział Filologiczny
rodzaje studiów:
* filologia germańska - dzienne, zawodowe
Warunki przyjęcia: egzamin pisemny testowy z języka niemieckiego, egzamin ustny z języka niemieckiego, języka polskiego
Uniwersytet Wrocławski
Wydział Filologiczny
rodzaje studiów:
* filologia germańska - dzienne, zawodowe
Warunki przyjęcia: egzamin pisemny testowy z języka niemieckiego, egzamin ustny z języka niemieckiego, języka polskiego
Ader: * filologia germańska - dzienne, zawodowe
uhum... tylko teraz kwestia tego czy to wszystko ma być na rozszerzonym czy nie?
Bo niemiecki na pewno na rozie... chyba że się mylę 
a ktos wie moze o resocjalizacji? co trzeba zdawać?
http://img149.imageshack.us/img149/1899/syg7eq2.jpg
"Z roku na rok starszy, ale duchem wciąż jak dzieciak
Już nie chce mi się czekać, za złem świata uciekać.."
"Z roku na rok starszy, ale duchem wciąż jak dzieciak
Już nie chce mi się czekać, za złem świata uciekać.."